NASA’nın internet sitesine göre, NOAA, NASA ve uluslararası Güneş Döngüsü Tahmin Paneli tarafından düzenlenen telekonferansta, Güneş’in “solar maksimum” evresine ulaştığı duyuruldu. Bu evrede Güneş üzerindeki aktivitelerde **artış** bekleniyor.
NOAA, mevcut solar maksimum döneminde daha fazla jeomanyetik fırtına beklendiğini vurgulayarak, bu durumun Kuzey Işıkları’nın (Aurora Borealis) görülme olasılığını artırabileceğini belirtti.
NASA Uzay Hava Durumu Programı Direktörü Jamie Favors, Güneş’in üzerinde leke oluşması gibi aktivitelerde artışın devam edeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Bu durumun, yıldız hakkında yapılan araştırmalar için **yeni fırsatlar** yaratacağını ve Dünya ile Güneş Sistemi 1xbet canlı tv genelinde etkilere neden olabileceğini açıkladı.
NOAA Uzay Hava Durumu Operasyonları Direktörü Elsayed Talaat, solar maksimum evresinin Güneş aktivitesinin zirvesi olduğunu, ancak Güneş döngüsünde 11 yıllık bir sürecin sadece bir parçası olduğunu belirtti.
Lisa Upton, Güneş Döngüsü Tahmin Paneli Eş Başkanı ve Southwest Araştırma Enstitüsü’nden bilim insanı, mevcut Güneş döngüsündeki aktivitelerin öngörülerin üzerinde olduğunu vurgulayarak, Güneş’in beklenenden daha fazla aktivite gösterdiğini belirtti.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]