DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21571711,99%
Mersin
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) Kritik Açıklamalar
  • Haber444
  • Dünya
  • Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) Kritik Açıklamalar

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) Kritik Açıklamalar

ABONE OL
4 Mayıs 2024 07:02
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) Kritik Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Refah’ta Durum Kritik: Toplu Kıyım Tehlikesi

UNICEF Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Refah’ta yaşanan durumu değerlendirdi. Haq, bölgedeki BM görevlilerinden aldığı bilgilere dayanarak, Refah’ta bulunan hastanelerin sadece %25’inin faal olduğunu ve olası bir saldırıda tamamen işlevsiz hale gelebileceğini vurguladı. Haq, Refah’a yapılacak bir saldırının toplu kıyıma yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İnsani Yardım Konvoyu Gazze’ye Ulaştı

Haq, Ürdün’den gelen insani yardımların taşındığı konvoyun Batı Şeria’da siviller tarafından saldırıya uğradığını ancak daha sonra Gazze’ye güvenli bir şekilde ulaştığını belirtti. Konvoyun Gazze’ye ulaşmasının ardından yaşanan iletişim hatası sonucu yönlendirme sorunu yaşandığını ifade eden Haq, ancak yerel yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda sorunun çözüldüğünü dile getirdi.

Yardım Dağıtımı Devam Ediyor

UNICEF’in İcra Direktörü Catherine Russell’ın 600 bin çocuğun acil yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdiğini aktaran Haq, Gazze’deki yetkililerin insani yardım konvoylarına saygı gösterdiklerini ve yardım dağıtımının sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti. Haq, yaşanan iletişim sorununun hızla çözüldüğünü ve Gazze’deki yetkililerin benzer hataların tekrarlanmayacağı konusunda teminat verdiklerini paylaştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.