DOLAR 32,2165 -0.2%
EURO 35,0469 -0.14%
ALTIN 2.491,931,06
BITCOIN 21661922,23%
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Cenevre Ofisi’nden Gazze’ye İlişkin Uyarı

BM Cenevre Ofisi’nden Gazze’ye İlişkin Uyarı

ABONE OL
30 Nisan 2024 07:03
BM Cenevre Ofisi’nden Gazze’ye İlişkin Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birch: Gazze, Patlamamış Bombalar Riskiyle Karşı Karşıya

BM Cenevre Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, BM yetkilileri Gazze’deki durumu değerlendirdi. BM’nin 27. Uluslararası Mayın Faaliyetleri Ulusal Direktörleri ve BM Danışmanları Toplantısı kapsamında konuşan bir yetkili, Gazze’nin patlamamış bombalar riski nedeniyle “en tehlikeli aşamada” olduğunu belirtti.

Birch’ün Uyarısı:

Birch, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’de büyük miktarda patlamamış bombalar bulunduğuna dikkat çekerek, insanların Gazze’nin kuzeyine dönmeye başladıklarında kazaların yaşanabileceği uyarısında bulundu. Patlamamış bombaların yerlerinin belirsiz olduğunu vurgulayan Birch, risk eğitiminin önemine işaret etti.

Lacroix’ten Destek Açıklaması:

BM Genel Sekreteri’nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix, insani çabalar ve risk çalışmaları konusunda UNMAS’ın yanlarında yer aldıklarını belirtti. Lacroix ayrıca Gazze için insani ateşkesin sağlanmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.