DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21679790,41%
Mersin
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Aktivistler Gazze Saldırısını Protesto Etti
  • Haber444
  • Dünya
  • İsrail Aktivistler Gazze Saldırısını Protesto Etti

İsrail Aktivistler Gazze Saldırısını Protesto Etti

ABONE OL
7 Mayıs 2024 07:03
İsrail Aktivistler Gazze Saldırısını Protesto Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrailli Aktivistler Başbakanlık Ofisi Önünde Toplandı

İsrailli aktivistler, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla Batı Kudüs’teki Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutu yakınlarında bir araya geldi.

Ateşkes Açıklaması Geldi, Göstericiler Sloganlar Attı

İsrailli aktivistler, “Filistinlilerin de hayatları önemlidir”, “Ölüm yeter, savaşı durdurun”, “Refah’a saldırı=Ölü esirler” yazılı pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. Hamas’ın arabuluculara ateşkesi kabul ettiği açıklamasının ardından göstericiler, Balfour Caddesi’nde toplanarak “Masada anlaşma var kabul et” sloganları attı.

İsrailli Esirin Kızı: “Barış İstiyoruz”

Gösterilere katılan İsrailli esir Keith Siegel’in kızı Ilan, babasının esir olduğu süreci ve barış isteklerini anlattı. Ilan, “Savaşa inanmıyorum. Konuşmaya inanıyorum. Vatandaşları için iyi hayat isteyen liderlere inanıyorum” dedi.

Protestolar Daha Fazla Yoğunlaşabilir

İsrail hükümetinin ateşkes anlaşmasını kabul etmemesi durumunda protestoların artabileceğini belirten Noam Davidov, “Filistinliler burada yaşananlardan daha iyisini hak ediyor. Barış içinde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail Gazetesi Yedioth Ahronoth’tan Açıklama

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde, Hamas’ın ateşkesi kabul etmesinin ardından binlerce vatandaşın sokağa döküldüğü ve esirlerin salıverilmesini talep ettiği aktarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.