DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 35,0304 -0.2%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2264305-0,79%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pentagon’dan İdlib açıklaması

Pentagon’dan İdlib açıklaması

ABONE OL
20 Şubat 2020 08:57
Pentagon’dan İdlib açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, uluslararası toplumun Esed rejimine İdlib’deki saldırılarına son vermesi konusunda baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Hoffman, ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğamiral William D. Byrne ile Pentagon’da ortak basın toplantısı düzenledi.

ULUSLARARASI TOPLUMA İDLİB BASKISI

İdlib’deki son gelişmelere ilişkin bir soruya yanıt veren Hoffman, Pentagon’un Suriye konusundaki duruşunun değişmediğini ve ülkede nihai çözümün siyasi olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Hoffman, şöyle devam etti:

“Esed’in kendi halkına saldırmaya devam ettiğini görüyoruz. İdlib’deki saldırılarını görüyoruz. Uluslararası topluma Suriye’ye İdlib’deki saldırıları durdurmak konusunda baskı uygulama ve barışçıl bir çözüm bulması çağrımıza devam ediyoruz.”

ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İdlib konusunda yakın çalıştıklarını ifade ettiği hatırlatılarak, Pentagon’un da bu çalışma içinde yer alıp almadığına ilişkin soruya ise Hoffman yanıt vermedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.