DOLAR 32,4662 -0.08%
EURO 34,8293 -0.43%
ALTIN 2.450,940,62
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

215 55 R16 Kış Lastiği Modelleri ve Özellikleri

215 55 R16 Kış Lastiği Modelleri ve Özellikleri

ABONE OL
28 Ocak 2021 15:17
215 55 R16 Kış Lastiği Modelleri ve Özellikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

 

Kış lastiği 7 derecenin altına inen kış mevsimi koşullarında kullanılması önem arz eden bir lastik çeşididir. Ülkemizde 1 Aralık 1 Nisan tarihleri arasında ticari tüm araçlarda zorunlu hale getirilen kış lastiğinin her ebatta seçeneği bulunmaktadır. 215 55 R16 kış lastiği modelleri, özellikleri ve fiyatlarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Kış Lastiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler:

 

  • Her kış yaşadığınız yerde sıcaklık 7 derecenin altına düşüyorsa kış lastiği almalısınız.
  • Lastiğin yanağındaki M + S ve Three-Peak Mountain Snowflake sembolünü arayın, bu, lastiğin uluslararası düzenlemelere uygun olduğu anlamına gelir.
  • Aracın dört tekerleğine birden kış lastikleri takarak aracın yol tutuşunu ve çekişini en üst düzeye çıkarın.
  • Optimum performans ve güvenliği sağlamak için hava basıncını aracınızın el kitabına göre ayarlayın.

 

 

Kış Lastiği Yanak İşaretleri

Kış lastiklerini yan duvardaki sembollerden tanıyabilirsiniz. Bunlar M + S sembolü ve üç tepeli dağ kar tanesi (3PMSF) sembolüdür ve her ikisi de endüstri standartlarıdır. Şimdiye kadar, iyi bilinen M + S (mud=çamur snow=kar) işareti bir kış lastiği etiketi olarak yeterliydi. 3PMSF sembolü (kar tanesi) 1 Ocak 2018’den itibaren üretilen kış veya tüm hava koşullarına uygun lastikler için zorunlu hale geldi.

30 Eylül 2024’e kadar, halihazırda üretilmiş olan M + S etiketli kış lastiklerinin hala kış lastiği ihtiyacını karşıladığı bir geçiş dönemi var.

Bununla birlikte, karda standartlaştırılmış bir fren testinde kalitelerini kanıtlamaları gerektiğinden, 3PMSF sembolü (kar tanesi) olan yeni kış lastiklerine kısa süre içinde geçiş yapmanız kesinlikle tavsiye edilir.

 

369 ₺’den başlayan fiyatlarla 215 55 R16 kış lastiği modellerini incelemek için üzerine tıklayabilirsiniz.

 

 

 

215 55 R16 Kış lastiği ebadı ve basıncı

Aracınız için yeni bir kış lastiği seti satın alırken, üretici tarafından sağlanan boyut özelliklerini kontrol ettiğinizden emin olun. Bu ayrıntılar araç sahibinin el kitabında, sürücü tarafındaki kapı çerçevesinde veya yakıt kapağının altında bulunabilir. İşleri daha basit hale getirmek için, orijinal ekipman (OE) lastiklerle aynı lastik boyutunu kullanmak en iyi hareket olacaktır.

215 lastiğinizin taban genişliği, 55 yüzde cinsinden kesit oranı 16 ise inç cinsinden jant ölçüsüdür.

 

Kış lastikleri için, PSI’da önerilen lastik basıncı yaz lastikleri ile aynıdır. Yine, bu bilgi için araç sahibinin el kitabına, sürücü tarafı kapı çerçevesine veya yakıt kapağının altına bakabilirsiniz. Hava basıncındaki dalgalanmaları önleyemezsiniz; hava sıcaklığında 10 derecedeki her düşüş için, lastikler bir PSI düşecektir.

 

Önemli olan, her iki ila dört haftada bir lastik basıncınızı izlemek ve gerektiği kadar şişirmektir. Az şişirilmiş lastiklerle sürüş, yakıt ekonomisini ve sırt aşınmasını etkiler ve hatta bir patlamaya neden olabilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.