DOLAR 32,3554 -0.02%
EURO 34,8774 0.23%
ALTIN 2.390,84-0,23
BITCOIN 19941874,08%
Mersin
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zonguldak’taki Kömür Ocağında İşçilerin Çalışma Süresi Talebi Karşılandı
  • Haber444
  • Gündem
  • Zonguldak’taki Kömür Ocağında İşçilerin Çalışma Süresi Talebi Karşılandı

Zonguldak’taki Kömür Ocağında İşçilerin Çalışma Süresi Talebi Karşılandı

ABONE OL
22 Nisan 2024 20:46
Zonguldak’taki Kömür Ocağında İşçilerin Çalışma Süresi Talebi Karşılandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçilerin Talepleri Kabul Edildi, Çalışma Şartları Değişti

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren bir kömür ocağında çalışan bazı maden işçileri, haftalık çalışma sürelerinin 5 güne indirilmesi talebiyle işverenleriyle görüştü.

Uzlaşma Sağlanamayınca İşçiler İş Bıraktı

Cumartesi sabahı yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamayınca işçiler, ocağa girmeyi reddetti ve sendika temsilcileriyle birlikte hareket etti.

Yeni Çalışma Düzenlemesi

Bugün yapılan yeni görüşmeler sonucunda, işçilerin günde 7,5 saat değil, haftada 5 gün çalışması kararlaştırıldı. Bu sayede işçilerin talepleri kabul edilerek çalışma koşulları iyileştirildi. Ocak Sahibi Açıklama Yaptı Ocak sahibi Alaattin Kurnaz, yapılan düzenlemelerle ilgili şunları royalbet şikayet söyledi: “Ocağımız büyük bir ocak. 5 gün çalışmak kurtarmıyor. Onun yerine günde 6 saat 15 dakikadan 6 gün boyunca çalışıyorduk. Yasal süre olan 37,5 saati aşmıyoruz. Bu zor şartlarda zarar ettiğimiz halde üretime devam ediyoruz, kimseyi ekonomik olarak mağdur etmiyoruz. Bugün işçilerle görüştük. 5 gün çalışıp 2 gün tatil konusunda anlaştık. Eskisi gibi günde 7,5 saat çalışacağız artık.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.