DOLAR 32,4887 -0.03%
EURO 34,7517 -0.67%
ALTIN 2.440,180,18
BITCOIN 2065143-1,03%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çatı Su İzolasyon Malzemeleri

Çatı Su İzolasyon Malzemeleri

ABONE OL
25 Aralık 2020 15:24
Çatı Su İzolasyon Malzemeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Su yalıtımı malzemeleri oldukça çeşitlidir. Birçok malzeme ile yapıların duvar, çatı, teras, balkon, zemin ve benzeri gibi bölümlerinde su izolasyonu yapılır. Ancak yalıtım öncesinde yalıtım yapılacak olan bölgenin özellikleri son derece önemlidir. Bölgenin özellikleri doğrultusunda malzeme seçilir. Çatı su izolasyonunda da aynı durum söz konusudur.

Profesyonel bir çatı su izolasyonu yapabilmek için çatı su izolasyonunda kullanılabilecek malzemeler hakkında detaylı bilgiye sahip olmak gerekir. Çatının eğimli ya da düz olması, açık teras olması gibi durumlar malzeme seçimi üzerinde doğrudan etki gösterir.

Çatı Su İzolasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çatı Su izolasyonu yapmadan önce birtakım hususlara dikkat etmek başarılı ve %100 korumalı çatı s izolasyonuna erişmeyi sağlar. İlk olarak çatıya en uygun izolasyon malzemeleri seçilir. Bununla birlikte baca dibi, çatı saçakları, su olukları ve dereler elden geçirilerek izole edilmelidir. Özellikle eğimli çatıların izolasyonu yapılırken daha sistemli ve dikkatli olunması gerekir.

Eğimli çatılarda çatı izolasyonu yapılırken çatı zemininin ve çatı altı örtüsünün doğru malzeme ile kaplanması gerekir. Eğer doğru çatı örtüsü ile çatı zemini kaplanmaz ise kısa bir süre sonra örtü sızdırmazlık özelliğini kaybeder ve binaya su sızmasına neden olur.

Çatı Su İzolasyonu Sırasında Kullanılan Malzemeler

Çatı su izolasyonunda kullanılabilecek birçok farklı malzeme vardır. Ancak özellikle ters ya da eğimli çatı yapılarında astar tabaka, buhar kesici, buhar dengeleyici, ısı tutucu tabaka, su izolasyon tabakası ve koruyucu tabaka kullanılır. Kullanılan malzemenin her katı bir amaca hizmet eder. Bu sistemde çatı izolasyon çalışması sayesinde çatıda sağlam ve uzun ömürlü su izolasyonu yapılmış olur. Siz de çatınıza profesyonel İzolasyon yaptırmak istiyorsanız Ferko İzolasyon firması ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.