DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046620-2,71%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çed Raporu Nedir, Nasıl Alınır?

Çed Raporu Nedir, Nasıl Alınır?

ABONE OL
13 Temmuz 2020 22:55
Çed Raporu Nedir, Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Çed raporu nedir diye sorulduğunda aslında çok basit karşılığı ile bir bölgeye yapılması planlanan bir tesis ya da yapının o bölgedeki çevre düzenine ne tür zarar veya etkileri olabileceğinin detaylı olarak araştırıldığı raporlar olarak yanıt verilmektedir. Çed raporu her yapı için talep edilen ve bakanlık tarafından düzenlenen bir uygunluk belgesidir. Eğer yapılacak olan tesis, ilgili bölgeye çevre anlamında olumsuz etkiler yaratıyor ve zarar veriyorsa bu raporlarda uygunsuzluk kararı verilecektir. Ve Çed raporu uygunsuz olan projeler hayata geçirilemeyecektir. Ancak çed raporunda uygunluk olan projeler işe başlayabilir.

Çed raporu alabilmek için öncelikle bakanlığa bir başvuru formu ve rapor sunulmalıdır. Bu form ve rapor ancak çed düzenleme yetkisi olan firmalar tarafından hazırlanabilir. Bu firmalar bakanlık yetkisi olan firmalardır ve bünyesinde uzman bir kadro ile çalışmak durumundadır. Çünkü rapor içeriğinde özel uzmanlık gerektiren çalışmalar yer almaktadır. Yetkili firmalar tarafından hazırlanan raporlar bakanlıkta yer alan uzman kadro tarafından incelenmek üzere onaya sunulur.

Birizin Çevre Danışmanlık

Birizin Çevre Danışmanlık firması olarak bakanlık tarafından çed raporu düzenlemek üzere yetkilendirilmiş bir firmayız. Uzman kadromu zile tüm Çed rapor düzenleme çalışmalarınızı profesyonel olarak tamamlıyoruz. Sizlerde revize olmak üzer geri dönüşü olmayan ve en kısa sürede onaydan çıkacak olan çed raporlarınız için firmamıza ulaşabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.