DOLAR 32,4973 -0.01%
EURO 34,8607 -0.38%
ALTIN 2.451,190,63
BITCOIN 20873100,76%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Otizm Tanısı Ne Zaman Konur?

Otizm Tanısı Ne Zaman Konur?

ABONE OL
1 Temmuz 2020 11:45
Otizm Tanısı Ne Zaman Konur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otizm nedir merak eden ebeveynler için aslında belirtilerini çok etkin ve net bir şekilde gösteren, tedavisi olmayan ve ömür boyu devam eden ve aynı zamanda çok hızlı ve kolay bir şekilde tanısı konulan önemli bir çocuk hastalığıdır.

Otizm kendisini en çok 18 aydan 3 yaşa kadar süre gelen aralıkta göstermektedir. Bu dönemde farklı hareket eden çocuklarınızı biraz gözlemlediğinizde ve Otizm belirtileri arasında bazılarının çocuklarınızda olduğunu hissettiğinizde hemen bir uzman hekime danışmanız gereklidir. Otizm erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 4 kat daha fazla karşılaşılmaktadır.

Sizlerde ilgili ev bilinçli ebeveynlerseniz, çocukluk dönemlerinde farklılıkları anlayabilir ve tanı sürecini hızlandırabilirsiniz. Her hastalıkta olduğu gibi otizmde de erken tanı önemli bir noktadır. Erken tanı ile bu hastalığı tamamen tedavi etme imkanı söz konusu olmasa da, etkilerini ve boyutlarını azaltıcı önlemler alma açısından gereklidir.

Otizmin En Önemli Belirtileri Nelerdir?

Otizm ilgili ve gözlemci ebeveynler tarafından kolaylıkla anlaşılabilecek düzeyde net ve farklı belirtiler göstermektedir. Otizm olan çocukların gösterdiği en önemli belirt göz teması kurmamalarıdır. Kimseyle göz teması kurmayan çocuklar aynı zamanda onlara ismi ile seslendiğinizde sizlere bakmazlar. Sizler onlara bir şeyler anlatırken, onlar sanki sizi duymuyormuş gibi hiç ilgilenmezler.

Acıbadem Hayat web sayfası olarak sizler için otizm ve diğer tüm önemli çocuk hastalıkları hakkında kapsamlı ve donanımlı içerikler sunuyoruz. Web sayfamıza giriş yapabilir ve bu içerikleri inceleyebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.