DOLAR 32,4788 -0.09%
EURO 34,8028 -0.56%
ALTIN 2.440,150,18
BITCOIN %
Mersin
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van Otlu Peynir ‘in Hazırlanma Şekli

Van Otlu Peynir ‘in Hazırlanma Şekli

ABONE OL
17 Şubat 2021 10:22
Van Otlu Peynir ‘in Hazırlanma Şekli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otlu peynir ürünü iki şekilde hazırlanır. Birisi kuru ve diğeri ise salamuralı olacak şekildedir. Fakat günümüzde en çok kuru olanı tercih edilir. Van otlu peynir genellikle çiğ koyun sütünden hazırlanır. Koyun sütleri süzülüp, hemen hemen bir 30 derecede mayalanır. Koyun şirdeni üstüne az miktarda şap, karabiber, zencefil, tarçın, karanfil ve toz şeker ekildikten sonra su ile karıştırılır. Sonra küplere koyulur. Mayadan 4 4 süte karşılık 100 ml ilave edilir.

Mayalanma süresi yaklaşık 2 saat kadar sürer. Sonrasında oluşan pıhtı süzülmek üzere bez torbalara aktarılır. Pıhtı aktarımı yapılırken bir kat pıhtı bir kat ot karışımı yapılması gerekir. Ardından torbanın ağzı kapatılır ve üzerine bir ağırlık koyularak bastırılır. Elde edilen peynirler sonra kalıp şeklinde kesilir. Kesme işleminden sonra isteğe göre ya tuzlanarak olgunlaştırılıp ya da taze olarak tüketilmelidir. Lezzetli bir otlu peynirin tadına varmak isterseniz, Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Van Otlu Peynir İçerisindeki Ot Oranı

Otların otlu peynir içerisine katılmasındaki asıl amaç, peynire ayrı bir tat ve aroma vermesidir. Otlar eğer ki doğru bir oranda kullanılır ise istenilen amaca daha iyi bir şekilde ulaşılır. Ot katılım oranı zaman zaman %15 civarında oluyorsa bu durum peynirin özelliğini hatta görüntüsünü olumsuz bir yönden etkileyecektir. Peynir içerisine katılacak olan ot miktarının kullanılan süt miktarı göz önünde alındığı taktirde %2’yi aşmaması gerekir. Bu gibi hususlar önemli bir yere sahiptir. Siz de Van otlu peynir sipariş etmek isterseniz, Van Otlu Peyniri sitesinden alabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.