DOLAR 32,4581 -0.1%
EURO 34,8348 -0.41%
ALTIN 2.445,750,41
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yason Burnu şimdilik kurtuldu!

Yason Burnu şimdilik kurtuldu!

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:03
Yason Burnu şimdilik kurtuldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li büyükşehir belediyesi tarafından çevre düzenlemesi adı altında Yason Burnu’nda başlatılan proje sonlandırıldı.

Büyük tepki çeken projenin çevreye ve tarihi yapıya zarar verdiğini söyleyen Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, şöyle konuştu:

* Sit alanında yapılan çalışmada işin başında bir arkeolog olması gerekirken tarlada çalışır gibi çalışmışlar. Buna göz yumulamaz.

* Bu nedenle başta Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler olmak üzere, diğer yetkililer ve yüklenici firma hakkında suç duyurusunda bulunduk.

(FOTO: SÖZCÜ)

* Tepkimizi gösterdik. Zarardan dönülmesini istedik ancak durmadılar. Tepkiler ve kampanya büyüdükte sonra çalışmayı durdurmak zorunda kaldılar. Ancak verilen zararın sorumluluğundan kaçamayacaklar” dedi.

TOPRAK BAŞKA BİR YERDEN GELDİ

Belediye Başkanı Hilmi Güler, tepkiler üzerine Yason Burnu’nda inceleme yaparak, “Boş yere yaygara çıkartılıyor. Bizde yanlışa geçit yok” diye konuşmuştu. Ancak,son gelişmelerden sonra geri adım atan Güler, taş döşenmek için çimlere açılan yolları kapattırmaya başladı.

(FOTO: SÖZCÜ)

Başka yerlerden getirilen toprak açılan yollara dökülürken kayalık alana yapılan taş duvar da yıkıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.