DOLAR 32,3782 0.18%
EURO 35,0277 -0.17%
ALTIN 2.324,570,23
BITCOIN 2255658-1,20%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

5. ULUSLARARASI KOZMETİK KONGRESİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI
  • Haber444
  • Gündem
  • 5. ULUSLARARASI KOZMETİK KONGRESİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI

5. ULUSLARARASI KOZMETİK KONGRESİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI

ABONE OL
9 Kasım 2021 15:24
5. ULUSLARARASI KOZMETİK KONGRESİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günden güne hızla büyüme gösteren kozmetik sektörü günümüzde oldukça büyük bir hacme sahip. Geniş bir kitleye hitap eden sektörde geliştirilen inovasyon çalışmalarıyla sürdürülebilirlik kavramı önemini giderek artırıyor. Konuyla ilgili, pek çok firma duyarlılık göstergesi olarak “yeşil mutabakata uyumlu” ürün üretimine yönelmeye başladı. Bu noktada, “Sürdürülebilir Kozmetik” teması ile KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) tarafından 25-27 Kasım tarihleri arasında 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi gerçekleşecek. Kongre kapsamında, güvenilir sürdürülebilir kozmetik ürünler, yeşil dönüşüm ve sürdürülebilir çözümler gibi pek çok önemli konu yerli ve uluslararası konuşmacılar tarafından ele alınacak.  

5. Uluslararası Kozmetik Kongresi’nde “Sürdürülebilirlik” kavramı tema edinilerek pek çok firmaya örnek olması ve firmaların sürdürülebilir politikalara yönelmesi bekleniyor.

KONGRE’DE ULUSLARARASI KONUŞMACILAR YER ALACAK

Kozmetik Kongresi çerçevesinde kozmetik dünyasındaki gelişmeler, kavramlar ve yenilikler alanlarında uzman birbirinden değerli yerli ve uluslararası konuşmacılar tarafından derinlemesine konuşulacak. Prof. Dr. Üstün Dökmen’in açılış konuşması ile başlayacak kongre güvenilir sürdürülebilir kozmetik ürünlere ilişkin yapacağı Prof. Dr. Semra Sağdaş’ın konuşmasıyla devam ederken yurt dışından katılım gösterecek Dr. Hari Prasad Devkata geleneksel bilgiden bilimsel çalışmalara uzanan sürdürülebilir kullanım hakkında yapacağı konuşma ile kongrede yer alacak. Ayrıca, Prof. Dr. Pharm Vera Rogiers ve Prof. Dr. Sudesh Kumar yer verecekleri önemli konuları ile kongrede olacak.  Daha pek çok farklı alanda uzman konuşmacının katılacağı kongre, tüm katılımcıların tecrübelerini paylaşabileceği, herkesin kozmetikte kullanılan yeni teknolojilerle ilgili gelişmeleri bulabileceği kültürel anlamda oldukça zengin bir platform sunacak.

SEKTÖRDE BİR YENİLİK “KOZMETİK MÜZESİ” 

Kozmetik sektörünün önemli isimlerinin buluşacağı kongrede, sektöre bir yenilik olarak “Kozmetik Müzesi” yer alacak. Müzede, kozmetikte kullanılmış eski ürünler sergilenecek. Sergilenecek ürünler arasında geliştirilmiş versiyonlarıyla halen kozmetikte kullanılan bilinen en eski damıtma makinesi İmbik, estetik zevk sunacak asırlık parfüm şişeleri ve yarım asra dayanan sabun makineleri gibi pek çok nostaljik kozmetik ürün göz dolduracak.

PARFÜM VE KREM YAPIMI UYGULAMALARI OLACAK

Kongre programı kapsamında, kozmetiğe ilişkin yapılacak önemli konuşmalar ve sergilenecek müzenin yanı sıra kozmetik ürün yapımı için workshoplar yapılacak. Workshoplar kapsamında zevk ve isteğe bağlı olarak birbirinden farklı kokular elde edebilecekleri parfümler ve kremler yapılabilecek.

Kongre sürecinde, ana oturumların yanında her yıl yapılarak gelenek haline gelen paralel oturumlar düzenlenerek konuların geniş bir perspektiften ele alınması sağlanacak. Oldukça büyük bir titizlikle planlanan 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi’nde sektöre kattıkları değer ve özverili çalışmaları ile kozmetik sektörü çalışanları ve bilim insanları ağırlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.