Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, Beşşar Esed’in işkence merkezi olarak bilinen Sednaya Hapishanesi’nde mahsur kaldığı düşünülen kişilerin kurtarılması amacıyla harekete geçti. Şam Büyükelçiliği koordinasyonunda ve yerel otoritelerin talebi üzerine başlatılan çalışmada, 120 personel, 4 arama köpeği ve 43 aracın görev aldığı bildirildi.
AFAD ekipleri, Sednaya Hapishanesi’nde mahsur kaldığı düşünülen kişilerin bulunması için bölgeye intikal ederek arama kurtarma faaliyetlerini büyük bir titizlikle yürütüyor. Uzman ekipler, duvar arkası görüntüleme cihazı, yer radarı, sismik akustik dinleme cihazı gibi teknik ekipmanları kullanarak çalışmalarını sürdürüyor.
AFAD yetkilileri, insanımız için ülkemizde, insanlık için sınırlarımızın ötesinde yardım faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. İnsani yardımdan arama kurtarmaya kadar tüm ihtiyaçlarda Suriye’deki kardeşlerimize destek olunacağı vurgulandı. AFAD ekipleri, insanların yaşadığı zor durumlarda yanlarında olmayı sürdüreceğini açıkladı.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]