DOLAR 32,2713 0.02%
EURO 34,6958 -0.11%
ALTIN 2.402,840,12
BITCOIN %
Mersin
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağın İlçesinde Seçim İtirazı: Sahte Abonelik İddiası
  • Haber444
  • Gündem
  • Ağın İlçesinde Seçim İtirazı: Sahte Abonelik İddiası

Ağın İlçesinde Seçim İtirazı: Sahte Abonelik İddiası

ABONE OL
5 Nisan 2024 13:04
Ağın İlçesinde Seçim İtirazı: Sahte Abonelik İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Ağın İlçe Başkanı Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Elazığ’ın Ağın ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde AKP’li Şeref Çakar ve MHP’li Ali Uslu arasında yaşanan seçimde, Uslu’nun 62 oy farkla kaybettiği sonuçlara itiraz geldi. MHP Ağın ilçe başkanı Emre Özer, Ağın İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itirazda ciddi iddialarda bulundu.

Sahte Su Abonelikleri İddiası

MHP İlçe Başkanı Emre Özer, yaptığı itiraz dilekçesinde Ağın belediye personeli Suat Uyanık’ın sahte su abonelikleri yaparak usulsüz bir şekilde ilçeye ikamet taşıdığını öne sürdü. Özer, bu sahte abonelikler arasında belediye başkan aday adaylarından Ayfer Özbey’in de bulunduğunu belirtti.

Seçim Yenileme Talebi

Özer, itiraz dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Sahte aboneliklerle usulsüz şekilde ikamet taşıyan kişilerin oy kullandığının tespit edildiği belirtilerek, seçim sonuçlarının şaibeli olduğu vurgulandı. Bu durumun seçim sonuçlarını etkilediği ve seçimin yenilenmesini gerektirdiği dile getirildi. Özer, ilgili şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldığını ve soruşturma başlatıldığını belirtti.”

İtiraz dilekçesinde ayrıca, usulsüz oy kullanımı nedeniyle Ağın Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi talep edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.