DOLAR 32,4432 -0.15%
EURO 34,7956 -0.53%
ALTIN 2.449,930,58
BITCOIN 20688860,60%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ali Çil Başarılı Gazetecilik Kariyeri

Ali Çil Başarılı Gazetecilik Kariyeri

ABONE OL
18 Aralık 2021 13:41
Ali Çil Başarılı Gazetecilik Kariyeri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Çil, Trabzon’un ünlü gazetecilerinden birisidir. Kendisi HaberTS.com internet sitesinin kurucusu ve sahibidir. Bu site ile şehirde en fazla okunan haber sitelerinden birisi olmayı başarmıştır. 1987 yılında İstanbul’da doğduktan sonra 1999 depreminin ardından Trabzon’a taşınmıştır. Bundan itibaren de Trabzon’da yaşamaya devam etmiştir.

Kendisi 11 yaşında kurduğu internet sitesi ile bilişim sektörüne giriş yapmıştır. Bilişim sektöründe bir süre sunucu kiralama, program distribütörlüğü gibi hizmetlerde bulunmuştur. Daha sonra ise 2008 yılında HaberTS.com internet sitesini kurmuş ve yayın hayatına başlamıştır. Gazeteciliğe geçişi de bu şekilde başlamıştır. Sonrasında elde ettiği başarılar ve gösterdiği gelişim ile 2013 yılında bilişim sektörünü bırakmıştır.

Bilişimden Gazeteciliğe Büyük Adım

Ali Çil, bilişim sektörü ile başlayan kariyerinde gazeteciliğe büyük bir adım atmıştır. Öncelikle kurduğu haber sitesinin kısa sürede yüksek sayıda kullanıcı ve takipçiye sahip olmasını sağlamıştır. Daha sonra elde ettiği başarıların ardından haber sitesinin mobil uygulamasını da geliştirmiştir. Bu uygulama sayesinde binlerce kişinin cep telefonunda HaberTS uygulaması yer almıştır.

Kendisinin Trabzonsporlu olduğunu hiçbir zaman gizlemeyen ve her zaman açık bir şekilde ifade eden isim Trabzonsporlu olmaktan gurur duyduğunu ifade ediyor. Sarı basın kartı sahibi olmasının yanı sıra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne de üyedir. 500’den fazla özel röportajı ve sayısız haberi ile aktif olarak kariyerini sürdüren bir gazetecidir.

Ali Çil’in Sosyal Medya Hesapları;
Twitter: https://twitter.com/61alicil
Instagram: https://www.instagram.com/61alicil/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.