DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya Vizesi Alma

Almanya Vizesi Alma

ABONE OL
23 Haziran 2022 09:12
Almanya Vizesi Alma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Günümüzde birçok kişi, Almanya’ya seyahat etmek ister. Kimi kalıcı bir ziyaret gerçekleştirme amacı güderken kimi de sadece gezmek ve yeni yerler görmek adına Almanya’ya yolculuk eder. Fakat her iki taraf da Almanya’ya gitmek için mutlaka vize almak zorundadır. Almanya’da D tipi (uzun zamanlı) vize, transit vize, akraba ziyareti vizesi, fuar ziyareti vizesi gibi sayısız vize çeşidi bulunmaktadır. Gereksiniminize en uygun vize türünü seçip buna uygun bir başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Schengen vizesi başvurunuzu yapmak adına konsolosluk veyahut da elçilikten randevu almalısınız. Randevunuzu lütfen seyahat tarihinizden en az yirmi gün öncesinden alınız, böylece herhangi bir zorluk da yaşamamış olursunuz. Aldığınız randevudan sonra sizden istenen her bir evrakı elden teslim etmeniz zorunludur.

 

Pasaportunuzun ve önceden aldığınız vize varsa onların da bütün kopyalarının seyahat tarihinizden en az üç ay öncesinden itibaren geçerli olması önem arz eder. Pasaportunuzda iki adet boş sayfa bırakmayı da unutmayın. İlk defa Schengen vizesi için başvuru yapacak olan vatandaşların randevu alıp parmak izi vermeleri lazımdır. Parmak izi, tam olarak beş sene boyunca geçerliliğini korur. Tüm bunların yanı sıra, 2 Şubat 2015 tarihinden evvel Avusturya vizesi için istenen parmak izi bilgileri Almanya Konsolosluğu tarafından hiçbir zaman onaylanmamaktadır. On seneden daha eski halde olan pasaportunuz varsa Almanya’ya seyahat edemezsiniz. Pasaportunuz her daim yeni halde olmalıdır; buna çok önem verilir. O nedenle seyahatinizden evvel pasaport başvurularınızı da tamamlamalısınız.

 

Almanya vizesi başvurusu yapacağınız zaman gerekli olan belgeleri ise en net biçimde tam olarak şu şekilde özetleyebiliriz:

 

l 2 tane biyometrik fotoğraf (son üç ay içerisinde çekilmiş olmalı ve ölçüleri de 3.5×4.5 cm olmalıdır. Aynı esnada fotoğrafın fonu beyaz renk olmalıdır.)

l Pasaport (kapağı aşınmış ve sayfaları yırtılmış halde olan pasaportlar direkt geçersizdir, dikkatli olmakta fayda var.)

l Almanya vizesi başvuru formu

l Seyahat Sağlık Sigortası

l Çalışılmakta olunan firmaya ait imza sirküleri

l Eğer var ise kira kontratı, tapu, araç ruhsatı ve bir de kredi kartının fotokopi halleri

l Çalışılan firmaya ait olan faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Belgesi’nin fotokopisi

l Son üç aya ait olan faaliyet belgesi (sadece işverenler bu belgeyi iletmeli)

l Son üç aya ait olan bireysel veyahut da şirketin olan banka hesap dökümü kaşeli ve ıslak imzalı olarak iletilmelidir.

l SGK dökümü (sigortalı şekilde çalışma hayatına devam edenler için)

l Konaklama bilgileri (otel rezervasyon bilgileri ya da bir tanıdıkta kalınacaksa onun adres bilgileri)

l Son üç ayı kapsayan maaş bordrosu (sigortalı halde çalışan kişiler maaş bordrolarını ıslak imzalı ve aynı zamanda da kaşeli bir biçimde alıp iletmekle yükümlüdür)

l Firma antetli kağıdına yazılı, seyahat gayesi ve gidiş dönüş tarihlerini içeren ıslak imzalı ve kaşeli dilekçe

l Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi (kimlikteki fotoğraf ve bilgiler net şekilde görünmelidir.)

l Şayet bulunuyorsa belediyeden onaylı davet mektubu

l E-devlet aracılığı ile alınmış tam vukuatlı nüfus kaydı örneği

l Yeterli geliri olmayan ya da öğrenci olan kişiler için de sponsor dilekçesi şarttır.

Tüm bu belgeler en eksiksiz biçimde sağlanmalıdır. Aksi halde vize reddi durumu meydana gelir. Bu da sürece en baştan başlamak zorunda kalmanıza neden olacaktır. O nedenle en ufak bir belgeyi bile unutmamalı, en düzgün biçimde başvuru sürecinizi tamamlamalısınız. Böylece konsolosluk başvurunuzu incelemeye alacaktır. Kısa zaman içerisinde de onay alıp almama durumunuzu öğrenebilmiş olursunuz. Süreç tam olarak bu şekilde işler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.