DOLAR 32,4070 0.1%
EURO 34,7931 -0.02%
ALTIN 2.396,740,01
BITCOIN %
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AYM’den kumpas davalarına ışık tutacak bilirkişi kararı
  • Haber444
  • Gündem
  • AYM’den kumpas davalarına ışık tutacak bilirkişi kararı

AYM’den kumpas davalarına ışık tutacak bilirkişi kararı

ABONE OL
16 Nisan 2020 08:05
AYM’den kumpas davalarına ışık tutacak bilirkişi kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anayasa Mahkemesi (AYM), adliyenin bilirkişi listesinde yer almayan bir kişinin mahkemece bilirkişi olarak atanmasına ilişkin davayı ele aldı. Mahkemenin yaptığı itirazı reddetti. Mahkemenin, Bilirkişilik Bölge Kurulu tarafından, listede kayıtlı ve alanında uzmanlar olmasına karşın, liste dışından bir bilirkişi görevlendirilmesini uygun bulmadı. Bilirkişi kurullarının yasa uyarınca, uzmanlıkları ve bilimsel yeterlilikleri gibi gerekli şartları taşıyan kişiler arasından liste hazırladıkları vurgulanarak, “Böylece bilirkişilerin seçimi ve bilirkişilik listelerinin oluşumu bakımından belli bir standart ve uyum yakalanması sağlanmaktadır” denildi.

SÖZCÜ Gazetesi’ne yönelik algı davasında da tartışmalı bir isim bilirkişi olarak atanmıştı. Kayıtlı ve konuyla ilgili uzmanlığı bulunan başka isimler olmasına rağmen, liste dışından seçilip bilirkişi olarak atanmıştı. Mahkeme bu konuda SÖZCÜ avukatlarının yaptığı itirazları ise reddetmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.