DOLAR 32,5757 0%
EURO 34,8978 -0.02%
ALTIN 2.429,560,01
BITCOIN %
Mersin
29°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Castrol Ford Team Türkiye ekibi Ali Türkkan – Burak Erdener, FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda gümüş madalyanın sahibi oldu!
  • Haber444
  • Gündem
  • Castrol Ford Team Türkiye ekibi Ali Türkkan – Burak Erdener, FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda gümüş madalyanın sahibi oldu!

Castrol Ford Team Türkiye ekibi Ali Türkkan – Burak Erdener, FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda gümüş madalyanın sahibi oldu!

ABONE OL
1 Kasım 2022 13:08
Castrol Ford Team Türkiye ekibi Ali Türkkan – Burak Erdener, FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda gümüş madalyanın sahibi oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

26-30 Ekim’de Fransa’da gerçekleştirilen 2022 FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda (FIA Motorsport Games) Türkiye’yi temsil eden Castrol Ford Team Türkiye’nin 2021 Avrupa Ralli Kupası ve Balkan Ralli Kupası Şampiyonu pilotu Ali Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener başarılarına bir yenisini daha ekledi ve zorlu yarışların ardından gümüş madalyaya ulaştı. 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 2022 FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda ralli branşında Türkiye’yi temsil etmek üzere seçilen Castrol Ford Team Türkiye’nin 23 yaşındaki pilotu Ali Türkkan, Ford Fiesta Rally4 aracıyla yine madalya için parkura çıktı.

Castrol Ford Team Türkiye’ye 2021 Avrupa Ralli Kupası Gençler ve İki Çeker Şampiyonluklarını kazandıran Türkkan, co-pilotu Burak Erdener ile birlikte Fransa’daki mücadelede ‘Team Türkiye’ adına yarıştı. Ralli branşının bu yıl ilk kez dahil edildiği organizasyona Rally4 sınıfında katılan Türkkan, 2021 Avrupa Ralli Kupası Gençler ve İki Çeker Şampiyonluklarını da kazandığı Ford Fiesta Rally4 aracıyla ülkemize bir kez daha madalya sevinci yaşattı.

2022 FIA Motorsporları Olimpiyatları (FIA Motorsport Games), Paul Ricard F1 pistinin merkez olarak kullanıldığı Fransa’da Veynes ve Sainte-Baume’da gerçekleşti. Ralli branşındaki etaplarda yarışlar; servis alanı olarak da kullanılan Paul Ricard pistinin içindeki yollarda ve ayrıca pistin kuzeyindeki dağ ve orman etaplarındaki asfalt zeminde sürdü.

13 etaplı yarışta ilk üçe girmeyi başaran ekibimiz, madalya etabı olan 14. etaba katılmaya hak kazandı. Bu etapta kıyasıya geçen mücadele sonunda ikinciliği elde eden Ali Türkkan gümüş madalyanın sahibi oldu.

70 farklı ülkeden 500’e yakın sporcunun yer aldığı FIA Motorsporları Olimpiyatları’na katılan yarışçılar, ülke federasyonları tarafından 16 farklı branşta ülkelerini temsil etmek üzere seçiliyor.

Castrol Ford Team Türkiye ile başarıdan başarıya koşuyor 

1999 İstanbul doğumlu Ali Türkkan, motorsporlarına 2005 yılında Türkiye Karting Şampiyonası ile başladı. 2016’da FIA World Rallycross Championship’te yarışan en genç ve tek Türk pilot oldu. 2017 Türkiye Parkur Şampiyonası’nda tüm start aldığı yarışlarda en iyi tur zamanlarına imza atarak tüm pole pozisyonlarını almakla kalmayıp start aldığı 22 yarışın 13’ünü birincilik ile tamamladı ve hem Türkiye Parkur Şampiyonası Süper Grup Türkiye Şampiyonu hem de V1 Challenge Türkiye Şampiyonu olarak sezonu tamamladı. 2018 Türkiye Şampiyonlar Şampiyonası’nda finalist oldu. 2018 sezonunda 50 takım ve 100 sporcunun yarıştığı Avrupa GT4 Şampiyonası’nda yarıştı. 2019 Türkiye Ralli Şampiyonası ile ralli kariyerine başladı. 2020 yılı Mart ayında Castrol Ford Team Türkiye’ye katıldı. 2021’de yılında Ford Fiesta Rally4 ile Castrol Ford Team Türkiye adına Avrupa Ralli Kupası ve Balkan Ralli Kupası’nda Gençler ve İki Çeker Şampiyonluğunu Türkiye’ye kazandırdı. Son olarak 2022 FIA Motorsporları Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Türkkan, bu yıl 4 çeker Ford Fiesta R5 ile Castrol Ford Team Türkiye adına mücadele ediyor.   

Castrol Ford Team Türkiye hakkında:

1998 yılında kurulan ve 25 yıldır aralıksız olarak yarışmaya devam eden Ford Otosan’ın motor sporları takımı, Ford Otosan, Castrol, Pirelli, BP, Kale Oto Radyatör, Mutlu Akü, Ekol Lojistik, Beyçelik Gestamp, Borusan Lojistik, TAV Passport, Yemekhane, Gürsoy, İzeltas, Setur Select, Budget, Henkel, DFDS, SKF ve NGK Spark Plugs markaları tarafından destekleniyor. 2022 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip edecek olan Castrol Ford Team Türkiye, ayrıca her kesimden ralli sürücüsüne açık bir tek marka kupası olan Fiesta Rally Cup organizasyonuyla Türkiye’deki operasyonunu sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.