DOLAR 32,5200 0.31%
EURO 34,8756 0.67%
ALTIN 2.418,031,60
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız BMGK’de İsrail’i Sert Bir Dille Eleştirdi
  • Haber444
  • Gündem
  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız BMGK’de İsrail’i Sert Bir Dille Eleştirdi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız BMGK’de İsrail’i Sert Bir Dille Eleştirdi

ABONE OL
19 Nisan 2024 13:04
Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız BMGK’de İsrail’i Sert Bir Dille Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, BMGK’de İsrail’in Politikalarını Sert Bir Dille Eleştirdi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız, BMGK’de bakanlar düzeyinde düzenlenen “Orta Doğu” oturumunda İsrail’in politikalarını sert bir dille eleştirdi. Yıldız, İsrail’in tarif edilemeyecek yıkım ve sivil ölümlerine dikkat çekerek uluslararası hukukun hala ihlal edildiğini vurguladı.

Uluslararası Hukukun İhlal Edilmesine Sert Tepki

Bakan Yardımcısı Yıldız, BM Şartı’nın rutin bir şekilde ihlal edildiğini ve BM kararlarının İsrail tarafından aşağılandığını belirterek, uluslararası hukukun evrenselliğine vurgu yaptı. Yıldız, İsrail’in Gazze’de gerçekleşen ölümler nedeniyle Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmasının şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

UAD’ye Başvurularak İsrail’in Eylemlerine Karşı Çıkılması

Ahmet Yıldız, Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’na İsrail’in eylemlerine karşı beyanda bulunduğunu hatırlatarak hiçbir ülkenin uluslararası hukuktan muaf olmadığını belirtti. İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğine dikkat çeken Yıldız, BMGK’nin uluslararası toplumun sesi olması gerektiğini vurguladı.

Yeni ve Kararlı Adımların Önemi

Yıldız, İsrail’in politikalarına karşı sadece kınama ile yetinmenin yeterli olmadığını belirterek, Filistin devletinin tanınması ve bölgede kalıcı barışın sağlanması için yeni ve kararlı adımların atılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin bölgedeki yükümlülüklerini yerine getirmekten imtina etmeyeceğini ve daha güvenli bir dünya için çaba harcamaya devam edeceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.