DOLAR 32,6020 0.38%
EURO 34,8094 0.2%
ALTIN 2.501,160,69
BITCOIN 20996825,68%
Mersin
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

En İyi Saç Ekimi Yöntemi Nedir?

En İyi Saç Ekimi Yöntemi Nedir?

ABONE OL
1 Ekim 2021 15:07
En İyi Saç Ekimi Yöntemi Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl milyonlarca erkek saç dökülme sorunuyla karşı karşıya kalmaktadır. Beraberinde dış görünüşe fazla takılmak gibi artçı sorunları da getiren saç dökülmesi, esasında hem erkek hem de kadınların ortak sorunudur. Reçeteli ilaçlar kullanmak, şapka takmak ve yaratıcı saç modelleri gibi her türlü yöntemi denediğiniz halde aynı sorundan mustaripseniz, başka bir seçeneğinizin daha olduğunu duymak sizi rahatlatabilir.

Saç Dökülmesine Ne Sebep Olur?

Saç dökülmesine yol açan pek çok yaygın sebep var. Her gün ortalama 50 ila 100 saç telimiz dökülür ki bu dökülme her yaş grubu için normal seviyedir. Ancak dökülen saç miktarının aşırı noktaya geldiği ve insanların dökülmeyi artık fark etmeye başladığı bir döneme gelinmiş olabilir. Saç dökülmesinin yaygın nedenleri şunlardır:

 

Testosteron metabolitleri hem erkeklerde, hem de kadınlarda görülen saç dökülmesinin arkasındaki ortak nedendir.

 

Hamilelik: Hamilelik ve hamilelikten doğan hormonlar, kadınlarda saç dökülmesinin bir başka yaygın sebebidir. Hamilelik sırasında ve sonrasında yaşanan hormonel dalgalanmalar, saçların daha hızlı dökülmesine yol açabilir. Ayrıca hamilelik stresi saç büyümesinin belli bir süre durmasına neden olabilir.

 

Hastalık: Hastalıklar, özellikle kronik rahatsızlıklar saç dökülmesinin bir başka sebebidir. Örnek vermek gerekirse, aşırı saç dökülmesi tiroid hastalığı ve diğer benzer hastalıkların sık karşılaşılan belirtilerindendir.

 

Eksiklikler: Demir (anemi), protein ve vitamin eksiklikleri gibi saç dökülmesine katkı sağlayan bazı eksiklikler de mevcuttur. Saç dökülmesinin tüm bu nedenleri arasında, eksikliklere çözüm bulmak belki de saç dökülmesini tersine çevirmenin en kolay yolu olabilir.

 

Stres: Stres ve kaygı saç dökülmesine büyük katkı sağlayan iki unsurdur. Uzun süre strese maruz kalmak, saç büyüme döngüsünü durdurarak yeniden büyümeyi önleyen telogen effluvium ile ilişkilendirilir. Stres kaynaklı saç dökülmesinden kurtulmak zorlu olabilir.

En İyi Saç Ekimi Yöntemi Nedir?

Her hasta adayı en iyi saç ekim yöntemiile ilgili araştırmalarını merakla yapıyor. Meditürk Klinik, bu kapsamda tüm metotlarda uzmanlaşmış en iyi saç ekim merkezi adaylarından biridir.Hem erkekler, hem de kadınlar için uygulanan FUE saç ekimi için en iyi FUE saç ekimi fiyatları sunan merkez DHI saç ekimialanında da hizmetler sunuyor. Bu prosedürler ilk randevu için kliniğe geldiğinizde ekip tarafından paylaşılır.

FUE yönteminin riskleri veya yan etkileri var mı?

FUE saç ekimi tekniğinde köklerin alındığı yerlerde oluşan küçük beyaz noktalar dışında hiçbir izle karşılaşmazsınız. Bu izler de zamanla kaybolabilir. FUE yönteminin iyileşme süreci hızlı ilerler. Yaklaşık üç gün kadar bir miktar şişlik veya rahatsızlık hissedebilirsiniz. Ekilen saç yapınızın sağlığına bağlı olarak saçlarınız beklendiği kadar kalın çıkmayabilir. Yine de, nadir olarak görülen aşağıdaki yan etkilerden birini görürseniz doktorunuza danışmalısınız:

Saç Ekimi Gerçekten Kökten Bir Çözüm Mü?

Saç ekimi yıllardır var olan ve gelişen yeni teknolojilerle birlikte artık eskisinden daha kolay ve başarılı hale geldiğinden etkisi giderek artıyor. Saç ekimi başta sadece erkeklerin yaşadığı saç dökülmesinin tedavisi için kullanılmıştır. Her ne kadar ilk olarak erkek tipi kellik tedavisinde kullanılmış olsa da, son yıllarda her yıl saç dökülmesinden mustarip 30 milyon kadına sağlayabileceği faydalar daha çok ön plana çıkmıştır. Saç ekimi hem erkek, hem de kadınlarda görülen kalıcı saç dökülmeleri için güvenilir ve etkili bir çözümdür. Her bir birey dış görünüşü konusunda kendinden emin olmayı hak eder ve saç ekimi güveninizi tazelemenize yardımcı olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.