DOLAR 32,3498 0.3%
EURO 35,1307 -0.02%
ALTIN 2.304,621,20
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eyüp Sabri Göncü Kimdir? Başarıları Nelerdir?

Eyüp Sabri Göncü Kimdir? Başarıları Nelerdir?

ABONE OL
6 Ekim 2021 21:32
Eyüp Sabri Göncü Kimdir? Başarıları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eyüp Sabri Göncü 1978 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. Ortaöğrenimini Şanlıurfa’da tamamlayarak 1996 yılında mezun oldu. Daha sonra 1997 yılında Bursa’da üniversite eğitimine başladı.

Eyüp Sabri Göncü,  lisans eğitimini tamamlarken ilk yılında üniversite kulüp başkanlığına seçildi. Bu süreçten sonra 2000 yılında üniversitede 6 farklı kulübü bir araya getirerek bir kulüpler konfederasyonunun oluşmasının yolunu açmıştır.

Kulüpler Birliği başkanlığına da seçildi. Kısa bir süre sonra, aynı yıl öğrenci temsilcisi olarak öğrenci birliği başkanı olarak yönetim kurulu toplantılarına katıldı. Akademik hayatı boyunca aktif bir öğrenci olarak başkan seçilmesinin yanı sıra, aynı yıllarda ulusal televizyon programlarında, özellikle siyasi programlarda öğrenci temsilcisi olarak konuşmacı sıfatıyla yer aldı. Üniversitenin bulunduğu Bursa’da birçok yerel televizyon kanalının programlarına katılmaya devam etti.

Eyüp Sabri Göncü, bu süreç içerisinde bir dönem köşe yazarlığı da yaptı. Ayrıca Ekose adlı bir dergi de çıkardı. Üniversite yaşantısı boyunca paneller, söyleşiler ve pek çok sosyal gezi etkinlikleri düzenlemiştir. Göncü Üniversite’den mezun olduktan sonra Amerika’da ikinci bir üniversiteyi kazanmış ve burada eğitim almıştır. Amerika’da eğitimini başarıyla tamamlayan Göncü İngiltere’de msc in managment master programına başladı. Burada ki eğitimini de 2004 yılında tamamlayarak Türkiye’ye dönmüş, farklı alanlarda faaliyet gösteren aile şirketlerinin geliştirilmesi için çalışmalarına başladı.

Başarıları Nelerdir?

Eyüp Sabri Göncü, üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş problemlerine çözüm bulmak için çalışmalarda bulunmuştur. İşverenle işi buluşturmaya yönelik çalışmaları olmuştur. Evli ve 4 çocuk babası olan Göncü, evliliği ile iş hayatını çok başarılı bir şekilde yürütmüştür. Halen aktif şekilde biyoteknoloji ve aşı üretimi alanlarında çalışmalar yürütmektedir.

Türkiye’nin ilk Gıda ve Tarım Örgütü’ne akredite GMP standartlarında aşı fabrikasını ülkemizin hizmetine katmıştır. 2018 senesinde Avrupa Birliğinin açtığı ihaleyi tek başına kazanan Dollvet dünyada ki bir çok fon şirketinin dikkatlerini çekmeyi başarmıştır. Dollvet isimli bu aşı fabrikası yatırım ve gelişim süreci ile Dünya çapında biyoteknoloji firması olabilme yolunda ciddi adımlarla ilerlemektedir. Dollvet aşı fabrikası bulaş hastalıklarla savaşmayı ve kesin önlemlerle bertaraf etmeyi hedefliyor. Dollvet, çeşitli aşılar geliştirmek üzere kurulmuş ve genişleyen bir şirket olarak bugün uluslararası düzeyde olumlu bir izlenim bırakmıştır.

Bu kadar ön planda olmayı başarılarına borçlu olduğunu gördüğümüz değerli iş insanı Göncü ülkemize çok büyük bir marka ve değer kazandırmayı başarmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.