DOLAR 32,6041 0.37%
EURO 34,7624 -0.01%
ALTIN 2.497,220,53
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gemi Göstergeleri

Gemi Göstergeleri

ABONE OL
18 Aralık 2020 10:03
Gemi Göstergeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Gemiler, suyun kaldırma kuvvetinden yararlanarak su üzerinde kalabilen ve hareket kabiliyeti olan, yolcu ve yük taşımacılığı için kullanılan deniz aracıdır. Gemilerin bazı göstergeleri vardır ve gemi kullanmak için teknik bilgiye ihtiyaç vardır. Başlıca gemi göstergelerinden bazıları; entegre sistemler, dümen açı göstergeleri, navigasyon, dümen açı sensörü, flap açı sensörü, yangın ve duman algılama sistemi, flap sensörü, flap göstergesi, motor kontrol paneli, angular açı göstergesidir. Gemi dümen açı göstergeleri, dümen bıçağının mevcut yerini belirtmek için kullanılır. Genellikle köprü kanatlarına veya motor kontrol odasına yerleştirilen bir cihazdır. Dümen açı sensörleri ise, geminin denge kontrol sistemini sağlar. Geminin ilerlediği yönde herhangi bir sorun olması durumunda uyarı vererek denge kontrol sistemini devreye sokar. Dümen açı sensörleri ise, seyir halindeyken dümende kurulması gereken denge için gerekli olan açıyı gösterir.

Sıvı Seviye Göstergeleri

Gemilerde sıvı seviye göstergeleri de bulunur. Depodaki tank seviyelerini dışardan izleyebilmek için de manyetik sıvı seviye göstergeleri kullanılır. Ayrıca tank seviye göstergeleri istenilen ölçü ve renkte San Giorgio Sein tarafından imal edilebilir. Bir diğeri de elektriksel değeri dijital olarak görmek için kullanılan ve kontak çıkışları sayesinde alarm verebilen dijital tank seviyesi göstergeleridir. Son olarak analog tank seviye göstergeleri de elektriksel değeri analog veya ibreli olarak takip edebilmek için kullanılan göstergelerdir. Göstergeler için İndigo Marin firmasından hizmet alınabilir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.