DOLAR 32,3702 -0.37%
EURO 34,8560 0%
ALTIN 2.394,65-1,14
BITCOIN 19207543,73%
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karantinadan kaçana hapis cezası

Karantinadan kaçana hapis cezası

ABONE OL
10 Şubat 2022 22:26
Karantinadan kaçana hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü salgınıyla mücadelede ilk olarak 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı olanlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ardından da belli zamanlarda 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı.

Yasağı ihlal edenlere idari ve adli para cezası kesilirken, avukat Abdi Yaşar para cezasını ödemeyenlerin icra ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

Avukat Yaşar, “Yasağı ihlal eden vatandaşlar, 3 bin 150 lira para cezasına çarptırılıyor. Cezanın ödenmemesi durumunda haklarında haciz ve icra işlemleri başlatılabilir. Banka hesaplarına bloke, taşınmazlara haciz konulabilir ve bankalarda mevduatları varsa, para cezaları buradan tahsil edilebilir” diye konuştu.

 

2 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Yaşar, özellikle hastanelerden kaçan vatandaşlara da uyarılarda bulundu:

* Corona virüsü testinin pozitif çıktığı hastanelerce kanıtlanan kişi, bunu ihlal edip insanların arasına karışıyorsa veya karantina bölgesindeki kişiler valilikler tarafından alınan karara uymazsa TCK’nın 195’inci maddesinden yargılanıp 2 aydan 1 yıla kadar ceza alabilirler.

* Örneğin yurt dışından gelen ve testleri pozitif çıkan vatandaşlar ve testi pozitif olup hastanede karantinada bulunanlar, kaçmak isterlerse bu maddenin kendilerine uygulanması gerekiyor. (DHA)

İLGİLİ HABERHastaneden kaçan kişi corona virüsünden hayatını kaybetti İLGİLİ HABERHastaneden kaçan corona virüsü şüphelisi, evinden alındı İLGİLİ HABERHastanede corona testinden kaçtı… Arkadaşının evinde ölü bulundu

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.