DOLAR 32,5093 0.19%
EURO 34,8188 0.22%
ALTIN 2.602,75-0,89
BITCOIN %
Mersin
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MASTERCARD TURİZM İÇGÖRÜLERİ PLATFORMU, SEYAHAT ANKETİ VERİLERİNİ AÇIKLADI
  • Haber444
  • Gündem
  • MASTERCARD TURİZM İÇGÖRÜLERİ PLATFORMU, SEYAHAT ANKETİ VERİLERİNİ AÇIKLADI

MASTERCARD TURİZM İÇGÖRÜLERİ PLATFORMU, SEYAHAT ANKETİ VERİLERİNİ AÇIKLADI

Kullanıcılarına özel kampanyalarla adından söz ettiren ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard, turizm alanına yönelik kampanyasını duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda Turizm İçgörüleri Platformunu sektörün ve karar vericilerin hizmetine sunan Mastercard şimdi de Panorama Group ile iş birliği yaparak kart sahiplerine tüm dünyada 600 binden fazla tesiste avantajlar sunuyor.

ABONE OL
22 Temmuz 2022 14:16
MASTERCARD TURİZM İÇGÖRÜLERİ PLATFORMU, SEYAHAT ANKETİ VERİLERİNİ AÇIKLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kullanıcılarına hotelhubtravel.com üzerinden kampanyalar sunan Mastercard 2022 yılı turizm içgörülerini de bu portalın lansmanı için rapor haline getirdi: Rapora göre Türkiye’ye gelen 100 turistten 86’sı memnun ayrılıyor. Mastercard Turizm İçgörü Platformu’ndan elde edilen verilere göre turistler Türkiye’nin ikliminden yüzde 95, otellerden ise yüzde 70 memnun kalıyor.

Türkiye’de en çok para harcayan ülkeler: Rusya, Almanya, İngiltere

Mastercard raporu incelendiğinde Türkiye’ye en çok döviz bırakan ülkeler sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere, Amerika, Hollanda, Kuveyt ve Katar olduğu görülüyor. Turistlerin Türkiye’de kalma sürelerinin ise ortalama 4,5 gün olarak belirtiliyor. 2021 yılında İstanbul Boğazı, Aya Sofya, Sultan Ahmet Camii en çok ziyaret yerler olurken 2022’de bu listeye Side Antik Kenti ve Kaleiçi ekleniyor. Yılın ilk 5 ayında turistlerin ağırlıklı olarak İstanbul’u tercih ettiği tablonun yaz gelmesiyle değişmesi öngörülüyor.

Mastercard Turizm İçgörü Platformu verilerine göre turistlerin Türkiye’yi tercih etme sebepleri arasında ise; sırasıyla doğa, sanat ve kültür, fiziksel aktiviteler/ spor, yeme&içme, deniz turizmi/ güneş ve alışveriş geliyor. Türkiye’ye gelen turistlerin harcama kalemlerinden en fazla perakende öne çıkarken, konaklama, sağlık/güzellik, medikal, ulaşım, market ve restoran harcamaları ise sonrasında yer alıyor.

Mastercard kullanıcılarına özel seyahat kampanyaları bu sitede: hotelhubtravel.com

Mastercard, Panoroma Group’la 5 yıllık bir iş birliği anlaşmasına imza attı. Panorama Grubu, Mastercard kart kullancılarına özel seyahat rezervasyon platformu olan HotelHub Travel’ı (www.hotelhubtravel.com) tasarladı.

Kullanıcılarına özel kampanyalarla adından sıkça söz ettiren Mastercard, turizme yönelik kampanyasını duyurdu. Ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard’ın kullanıcılarına özel sunduğu hotelhubtravel.com’da yurt içi ve yurt dışı birçok otelde indirimler sunuyor. Dünyanın her yerinde otel bulmanın mümkün olduğu sitede 600 binden fazla tesis bulunuyor. Kullanıcılarına özel yüzde 45’e varan indirimler sunan hotelhubtravel.com Mastercard güvencesiyle hizmet veriyor.

Mastercard Hakkında

Mastercard ödemeler sistemi alanında faaliyet gösteren global bir teknoloji şirketidir. Dünyanın en hızlı ödeme işlemleri ağına sahip Mastercard; tüketicileri, finans kuruluşlarını, iş yerlerini, kamu ve özel sektörü, 210’u aşkın ülkede birbirine bağlamaktadır. Mastercard’ın sunduğu ürünler ve çözümler; alışveriş, seyahat, iş ve finans yönetimi gibi günlük ticari faaliyetlerin herkes için daha kolay, daha güvenli ve daha verimli olmasını sağlamaktadır. Bizi Twitter’da @MasterCard_TR hesabından takip edebilir, bülten ve haber kitlerimizin tamamına Mastercard Haber Odası https://newsroom.mastercard.com/eu/tr linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz. www.mastercard.com

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.