DOLAR 32,3849 0.16%
EURO 34,9779 -0.28%
ALTIN 2.324,240,22
BITCOIN 22769010,24%
Mersin
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PANSY İLE EMEA’NIN VALORANT CHAMPIONS 2022’DEKİ ŞANSI ÜZERİNE “EMEA’NIN İKİ KEZ ÜST ÜSTE KAZANMA İHTİMALİ HİÇ AZ DEĞİL”
  • Haber444
  • Gündem
  • PANSY İLE EMEA’NIN VALORANT CHAMPIONS 2022’DEKİ ŞANSI ÜZERİNE “EMEA’NIN İKİ KEZ ÜST ÜSTE KAZANMA İHTİMALİ HİÇ AZ DEĞİL”

PANSY İLE EMEA’NIN VALORANT CHAMPIONS 2022’DEKİ ŞANSI ÜZERİNE “EMEA’NIN İKİ KEZ ÜST ÜSTE KAZANMA İHTİMALİ HİÇ AZ DEĞİL”

FunPlus Phoenix'in VCT 2. Aşama Masters Kopenhag'da ilk büyük turnuvasını kazanmasının ardından, bütün gözler ikincisi düzenlenen VALORANT Champions'da EMEA'ya doğru çevrildi. Geçtiğimiz yıl zafere ulaşan takım Acend olmuştu; bu yıl da FPX, Fnatic ve Team Liquid kupayı yeniden EMEA'ya getirmeye hazırlanıyor, en azından kâğıt üzerinde.

ABONE OL
29 Ağustos 2022 11:44
PANSY İLE EMEA’NIN VALORANT CHAMPIONS 2022’DEKİ ŞANSI ÜZERİNE “EMEA’NIN İKİ KEZ ÜST ÜSTE KAZANMA İHTİMALİ HİÇ AZ DEĞİL”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VALORANT EMEA sunucusu Lauren ‘Pansy’ Scott birçok farklı oyunda zengin bir tecrübeye sahip ve rekabetçi arena hakkında çok ama çok şey biliyor. Turnuva öncesinde Riot Games olarak onunla Champions hakkında sohbet ettik ve ona herkesin aklında olan o soruyu yönelttik: EMEA iki yıl üst üste kazanabilir mi?

Benzer şekilde 100 Thieves’in de sürpriz yapma potansiyeli olduğunun altını “bu turnuva için ne kadar sıkı hazırlandıklarını biliyorum” diyerek çiziyor ve DRX için de “erken safhada çok tehlikeli” diyerek uyarıda bulunuyor. İlginç şekilde iki takım da Fnatic’in grubunda, dolayısıyla EMEA’nın playoff’lara çıkabilmek için çok çok iyi savaşması gerekecek.

 

Paper Rex’in gücü

 

Asya-Pasifik temsilcisi Paper Rex, VCT 1. Aşama Masters Reykjavik’de büyük bir patlama yaptı, ki bunu, o sıralarda insanların dalga geçeceği bir hareket yaparak, tartışmalı Japon Düellocu Yoru’yu profesyonel arenada kullanarak başardı.

2. Aşama Masters’ta birçok Batı ekibini paramparça etti ve bunların arasında kupayı evine götürme şansı yüksek olarak görülen Fnatic ve OpTic Gaming de vardı. Nihayetinde finalde FPX’e kaybetmiş olsa da Pansy, Paper Rex’in EMEA temsilcilerinin dikkatle yaklaşması gereken bir ekip olduğunu düşünüyor.

 

“Oyun stilleri son derece agresif. Çok yüksek tempolu oynuyorlar ve bu da LAN ortamlarında işlerine yarıyor çünkü karşılarındakilerin sinirlerini zorluyorlar, sakin olmalarını zorlaştırıyorlar, yarattıkları stres oyun stillerini destekliyor” şeklinde konuştu.

 

“Bu gerçeğin üzerine Wang ‘Jinggg’ Jing Jie gibi doğru kullandığınızda inanılmaz işler başaran hiper-agresif bir oyuncunuz olduğu gerçeğini, bir de bunun üzerine belki de dünyanın en iyi oyuncularından birine [Jason ‘f0rsakeN’ Susanto] sahip olduğunuz gerçeğini ekleyin… Paper Rex’in elinde çok fazla silah var. Derinlik sahibi bir takım ve bunu zaten ispatladılar. Cinderella gibi tek bir etkinlikte parlamış da değiller, inanılmaz tehlikeli bir takım olduklarını tekrar tekrar gösterdiler. Oyun tarzları gerçekten herkese karşı işe yarıyor.”

 

FPX mi, Fnatic mi, Team Liquid mi?

 

FPX, 2. Aşama Masters’tan zaferle ayrıldı, Fnatic’inse hafife alınacak hiçbir tarafı yok. Playoff’un derinliklerine kadar ilerlemiş turuncu siyahlı ekip hâlâ müthiş iddialı ve Team Liquid de Son Şans Elemeleri sonrasında arenaya kazanmak için çıkıyor. EMEA’nın üç devi içinde Pansy zirveye ulaşma şansı en yüksek olan takımın FPX olduğunu düşünüyor ama bu kolaylıkla verdiği bir karar değil.

“FPX dememek yanlış olur” diyor, “ama şu an OpTic ve Sentinels’ın daha önce bulunduğu pozisyondalar: Herkes onları avlayacak fırsat arıyor ve herkes onları nasıl avlayacağı hakkında ekstra kafa yoruyor. Hiç kimse ‘ah bu haritaya çıkarken doğru düzgün bir planımız yoktu’ demeyecek. FPX hakkında kafamdaki soru işareti böyle ama yine de şampiyonluk şanslarının yüksek olduğunu düşünüyorum ve bence gruplarında da sıkıntı yaşamayacaklar.”

 

“Fnatic’in oturup kafa dinleyecek zamanı oldu ve herkesin gözü FPX’in üzerinde olduğundan Fnatic’e daha az odaklanıldı, dolayısıyla onlara ikinci favorim diyebilirim ve Liquid’e de üçüncü sıra kalıyor böylece. Ama Liquid ve LAN deyince… İşler onlar için enteresan derecede iyi gidebilir.”

 

Pansy’nin vurguladığı bir diğer şeyse takımların hazırlanmak için çok daha fazla zamana sahip olmuş olacağı. Jetlag yaşanan günler geçmişte kaldı, herkes formunun zirvesinde olacak. “Takımların özellikle Fnatic ve FPX’i analiz edecek zamanları oldu ve EMEA temsilcileri bu süreç içerisinde daha iyiye gitmemişlerse çeşitli sorunların baş göstermesine şahit olabiliriz.”

 

EMEA iki kez üst üste şampiyon olabilir mi?

 

Pansy’e elbette aklımızda dolanıp duran soruyu da yönelttik: EMEA iki kez üst üste Champions’ı kazanabilir mi? Gülümseyerek (ki biraz da acılı bir gülümsemeydi doğrusu) şöyle yanıt verdi: “Bunu yapabilecek kabiliyetleri kesinlikle var, yani evet. Peki bunu başarabilecekler mi? Eğer Fnatic grubundan çıkmayı başarırsa ve grubu net bir şekilde zirvede tamamlarsa playoff’larda çok ileriye gideceği %100 garanti. FPX’in grup aşamasında sorun yaşayacağını sanmıyorum, sorunlar büyük ihtimalle üst grupta kendisini göstermeye başlar. Elemelere nispeten rahat bir şekilde çıkacaklarını düşünüyorum.”

 

“Kâğıt üzerinde evet” diyerek sözlerini noktalıyor, “birkaç noktaya dikkat ederlerse zirveye kesinlikle ulaşabilirler. EMEA’nın art arda iki kez kazanmaması için bir sebep yok ama her şey iyi bir hazırlık süreci geçirmelerine bağlı.”

 

Ancak Pansy için en önemli olan şey ayrı, o “iyi VALORANT oyunlarını gerçekten çok seviyor.”

“Yayınlarını sunduğum favori takımlarım içinde performansının zirvesindeki OpTic ve eski DRX var. Bir de Leviatán var, onları oynarken izlemeyi çok seviyorum. Şahsen bir ekip FPX’i, Fnatic’i ve Liquid’i ezip geçebilecekse bundan mutlu olurum! Bu ekipleri ezip geçebiliyorsanız, VALORANT’ı inanılmaz bir seviyede oynuyorsunuz demektir, dolayısıyla ne olursa olsun iyi bir maç izleyeceğimiz kesindir.”

 

VALORANT Champions 2022, 31 Ağustos’ta İstanbul’da start alıyor. Pansy de VALORANT’ın en ünlü yüzlerinin bazılarıyla beraber sunuculuk görevini üstlenecek. Turnuva günü giderek yaklaşıyor ve heyecan sürekli yükselmeye devam ediyor. Pansy’nin öngörülerinin doğru çıkıp çıkmayacağını görmek için sabırsızlanıyoruz ama endişelenme Pansy, doğru çıkmazlarsa da sana çok kızmayız!

 

 

Riot Games Hakkında:

Riot Games 2006 yılında en oyuncu odaklı oyunları geliştirmek, yayınlamak ve desteklemek amacıyla kuruldu. Riot’ın 2009 yılında yayınladığı ilk oyunu League of Legends dünya çapında beğeni topladı. LoL o günden bu yana dünyanın en çok oynanan PC oyunu oldu ve esporun kısa sürede gösterdiği büyük gelişimin yolunu açtı. LoL ikinci on yılına adım atarken Riot oyunu geliştirmeye devam ediyor ve Legends of Runeterra, League of Legends: Wild Rift, Teamfight Tactics ve geliştirme sürecindeki çeşitli oyunlarla oyunculara yeni deneyimler sunuyor. Bir yandan da müzik, çizgi hikâyeler ve çok daha fazlasıyla Runeterra dünyasını çeşitli multimedya projeleri aracılığıyla keşfediyor.

VALORANT Hakkında:

VALORANT, Riot Games’in PC için geliştirmekte olduğu rekabetçi, 5’e 5, karakter tabanlı taktiksel nişancılık oyunu. 2020 yazında çoğu bölgede çıkması planlanan VALORANT, yüksek duyarlılığa sahip nişancılığa, silah çeşitliliğine, kendine has yetenekleri olan ajanlara ve binlerce saatlik oynanış sunacak rekabet için tasarlanmış haritalara sahip, keskin ve ölümcül, çok oyunculu bir oyun. Oynaması ücretsiz olan VALORANT, dünyaya yayılmış bir rekabeti mümkün kılacak şekilde çeşitli PC donanımlarında çalışması için optimize edildi. Sınıfının en iyi sunucu kalitesi, global altyapısı ve özel hile karşıtlığı (anti-cheat) teknolojisiyle bu oyunda Riot Games, taktiksel nişancılık türünün temelinde yer alan ilkeleri ve oyun deneyiminin rekabet bütünlüğünü koruma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.