DOLAR 32,5619 0.03%
EURO 34,8427 -0.11%
ALTIN 2.430,410,03
BITCOIN 2096194-3,39%
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Petek Temizleme

Petek Temizleme

ABONE OL
21 Temmuz 2022 14:40
Petek Temizleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Doğalgaz hayatımızın merkezi haline gelmiş neredeyse her evde kullanılan bir ısınma aracı olarak kullanılıyor. Doğalgaz kullanılan petekler bulunuyor. Bu peteklerin belli süreler içerisinde bakım yapılması gerekiyor.

Bakım yapılmayan peteklerin verimleri bir hayli düşüktür. Son zamanlarda oldukça fazla kullanılan doğalgaz peteklerinin hem iç taraflarının hem de dış taraflarının temizlenmesi gerekiyor. Peteklerin verimliliği için temizlik oldukça önemlidir. Petek temizleme işi uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Petek temizlikleri oldukça önemli bir yere sahiptir.

Petek Dışının Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğalgaz peteklerinin temizliğinin pek çok yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler ısınmanın gerçekleşmesi için oldukça önemlidir. Bu şekilde ısınma eylemi çok daha rahat olacaktır. Petek temizliği ve bakımının yapılması için; ilk önce yapılması gereken şey elektrikli süpürge yardımı ile peteğin arka kısmında kalan ve aralarında ki toz ve kirler süpürülür.

Peteklerin yan tarafları açılır ve bir sopa yardımı ile üzerine bez tıkanarak aralar temizlenir. Nemli bez yardımı ile peteklerin arası temizlenir. Peteklerin paslanmaması için kuru bez yardımı ile daha sonra temizlenir. Petek temizliği zahmetsiz olan ve kolay bir şekilde yapılan bir iştir.

Petek Îçi Temizliği İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Peteklerin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Peteklerin içerisinde kirli su, çamur tortuları biriktirir. Bu da Peteklerde ısı verimini düşürür. İstanbul petek temizleme peteklerde bulunan bütün arızaları giderir ve petek temizliğini yapar. Bu yüzden peteklerin temizlenmesi gerekiyor.

Petekler kapatılır, su banyodan ya da balkondan tahliye edilir. Kombi su giriş panoları çamaşır suyunda bir miktar bekletilir. İstanbul petek temizleme firması bu konuda profesyonel bir şekilde hizmet veriyor. Petek temizliği profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.