DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20781402,62%
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Güçlü Bir Bağışıklık
  • Haber444
  • Gündem
  • Sağlıklı Bir Yaşam İçin Güçlü Bir Bağışıklık

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Güçlü Bir Bağışıklık

ABONE OL
3 Kasım 2020 09:33
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Güçlü Bir Bağışıklık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul diyetisyen listesi içerisinde yer alan, İstanbul’daki en önemli üniversitelerden biri olan Birüni Üniversite’si Beslenme ve Diyetetik mezunu GAPS Uzmanı ve Diyetisyen Şeydanur Özpınar, sağlıklı bir hayatın yolunun güçlü bir bağışıklıktan geçtiğini ve bunu yapabilmenin yolunun da beslenme üzerinden olduğunu belirtti.

Her insan daha sağlıklı bir yaşam ve hastalıklara karşı daha dirençli bir vücut istemektedir. Bunu başarabilmenin en önemli yolu olan sağlıklı ve düzgün beslenme hakkında engin bilgilerini paylaşan Diyetisyen Şeydanur Özpınar bu konu hakkında şu yorumlarda bulundu.

“Tek tip beslenme şekli ile vücuda tek tip mineral veya vitamini almak yerine renkli ve çeşitli beslenme şekli ile vücuda daha çok vitamin daha çok mineral alımı sağlanarak bağışıklık sistemi için gerekli tüm fizyolojik ögeleri vücuda almak anlamına gelmekte” olduğunu dile getirdi. Bunun yanında Diyetisyen Şeydanur Özpınar, taze meyve ve sebze üzerinde de durmaktadır. “Günde en az 2 – 3 porsiyon taze meyve – sebze tüketmek bağışıklık için önemli olduğunu bunları tüketirken özellikle posaları ile birlikte tüketmenin hem vitamin kayıplarını önlediğini hem de kilo kontrolünü sağladığını” belirtmektedir.

Güçlü Bir Bağışıklık İçin Probiyotik ve Bitki Çayları Tüketin

Daha sağlıklı hayatın ve daha güçlü bir bağışıklığın olması için gerekli yolları bizler ile paylaşan GAPS Uzmanı ve Diyetisyen Şeydanur Özpınar, bağışıklığı güçlendirmenin yollarının probiyotik ve bitki çayları tüketimine önem vermek olduğunu belirtmekte ve bu konuda şu yorumlarda bulunmaktadır.

“Kefir veya yoğurt gibi probiyotik içeriği yüksek besinlere öğünlerde yer vermek çok önemlidir. Özellikle bu besin gruplarıyla birlikte ( muz, üzüm, elma vb. gibi probiyotik özellikleri taşıyan besinleri) tüketmek bağışıklık üzerindeki olumlu etkisini arttıracaktır.

Çeşitli bileşiklerden zengin ıhlamur, adaçayı, nane gibi bitki çaylarının da bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Taze demlenmiş çayları günde 1 – 2 fincan tüketmek önemli olmaktadır. Hamileler, emziren anneler ve kronik bir rahatsızlık sebebi ile ilaç kullananlar hekimlerine danışmadan bitki çayı tüketmemelidirler.

Bağışıklık İçin Beslenmede Balık ve Bol Su Tüketimi

GAPS Uzmanı ve Diyetisyen Şeydanur Özpınar ayrıca şu bilgilerini de bizler ile paylaşmaktadır.

“Haftada 2 defa özellikle taze ve mevsiminde balığı fırında ya da ızgarada pişirilmiş şekilde tüketmenin önemli bir etkisi olduğunu ve bunun yanında su tüketiminin de aynı derece önemli bir faktör olduğu” nu dile getirmektedir. “ Vücutta toksit etkisi olan bağışıklığı düşüren metabolitlerin vücuttan atılmasını sağlayan suyu günde ortalama 1,5 – 2 litre tüketmek gerektiği”ni paylaşmaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.