DOLAR 32,5647 0.15%
EURO 34,8538 0.48%
ALTIN 2.417,83-0,60
BITCOIN 21611640,32%
Mersin
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saint-Gobain Öğrenci Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!
  • Haber444
  • Gündem
  • Saint-Gobain Öğrenci Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!

Saint-Gobain Öğrenci Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!

ABONE OL
3 Kasım 2020 12:16
Saint-Gobain Öğrenci Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de faaliyet gösteren Saint-Gobain şirketlerinin ortak katılımı ve katkısıyla gerçekleştirilen 2020 Saint-Gobain Öğrenci Yarışması’nın kazananları belli oldu. 2. aşamayı geçen 19 proje arasından seçilen 5 proje 31 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen ve webinar üzerinden yapılan ulusal finalde yarıştılar.

Orjinal bir dile sahip olması, temel fikri iyi yansıtması ve projenin zenginleşme potansiyelinin yüksek bulunması sebepleriyle birincilik elde eden Gazi Üniversitesi öğrencisi Elif Şencal ile 19 Mayıs Üniversitesi öğrencisi Burak Aydın 10 bin TL’lik ödülün de sahibi oldu. Ekip, uluslararası finalin yapılacağı Paris’te Türkiye’yi temsil etmeye de hak kazandı.

Şartnamede istenen kriterleri sağlayan ve analitik çalışmasıyla öne çıkan projeleri ile ikinciliği alan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Gizem Çalışkan ve Ayça Sevinç ekibi ise 7 bin beş yüz TL’lik ödülü kazandı. Dereceye giren ekipler 2021’de Paris’te düzenlenecek uluslararası finalde ülkemizi temsil etme ve uluslararası ödül için yarışma hakkı da elde etmiş oldu.

Saint-Gobain’in dünya çapında 35 ülkede düzenliği, Türkiye’de ise İzocam, Saint-Gobain Rigips ve Saint-Gobain Weber ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu yılki yarışmanın konusu Paris’te bir mahallede “yaşamı filizlendirmek” olarak belirlenmişti.

Öğrenci Yarışması’na katılan üniversite öğrencileri tasarımlarıyla Paris’in Saint Denis sanayi bölgesinin tarihi miras izlerini, günümüz ihtiyaçlarına uygun yeşil yaşam, öğrenme ve dinlenme alanlarına dönüştürdüler. Yarışmanın ilk aşamasında öğrencilerden yarışma konusu olan “tasarımınla yaşamı filizlendir” konsepti için bir vizyon oluşturmaları, Saint Denis bölgesinin tarihi mirasının izlerini günümüz ihtiyaçlarına uygun yeşil yaşam, öğrenme ve dinlenme alanları tasarlamaları ve bu fikirleri avan projeye dönüştürmeleri istenmişti.

Yarışmanın uluslararası etabındaki ödüller ise şöyle belirlendi; birincilik ödülü 1.500 €, ikincilik ödülü 1.000 €, üçüncülük ödülü 750 €, özel ödül ve öğrenci ödülleri ise 500 €.

Yarışmanın jürisinde ise İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, Günarda Proje Yönetimi Genel Müdürü Yüksek Mimar Ali Erkan Şahmalı, Dilekçi Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Durmuş Dilekçi, İTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Manioğlu, Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Hakan Demirel ve ODTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çalışkan yer aldılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.