DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜRKİYE’NİN 50’NCİ SICAK HAVA BALONU  3. ULUSLARARASI KAPADOKYA BALON FESTİVALİ  “BALONFEST’22”DE İLK KEZ SERGİLENECEK
  • Haber444
  • Gündem
  • TÜRKİYE’NİN 50’NCİ SICAK HAVA BALONU 3. ULUSLARARASI KAPADOKYA BALON FESTİVALİ “BALONFEST’22”DE İLK KEZ SERGİLENECEK

TÜRKİYE’NİN 50’NCİ SICAK HAVA BALONU 3. ULUSLARARASI KAPADOKYA BALON FESTİVALİ “BALONFEST’22”DE İLK KEZ SERGİLENECEK

Türkiye’nin ilk sıcak hava balonu üretici firması Pasha Balloons’un ürettiği 50’nci balon, 21-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 3. Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22”de ilk kez sergilenecek.

ABONE OL
25 Temmuz 2022 13:06
TÜRKİYE’NİN 50’NCİ SICAK HAVA BALONU  3. ULUSLARARASI KAPADOKYA BALON FESTİVALİ  “BALONFEST’22”DE İLK KEZ SERGİLENECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek Uluslararası Kapadokya Balon Festivali “BalonFest’22”, özel bir etkinliğe de tanıklık edecek. Türkiye’nin ilk sıcak hava balon üretici firması olan Pasha Balloons’un ana sponsorluğunda, MEHA Havacılık organizasyonuyla Göreme Festival Alanı’nda yapılacak “BalonFest’22”de, 12 farklı ülkenin özel şekilli ve figürlü balonları Kapadokya bölgesinde sergilenirken, Türkiye’de üretilen 50’nci sıcak hava balonu da misafirlerin beğenisine sunulacak.

 

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Pasha Balloons’un sahibi Halis Aydoğan, “BalonFest’22” öncesi gerçekleştirdiği açıklamada; 2019 yılında başladıkları sıcak hava balonu üretiminde 50’nci balona ulaşmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Farklı ebatlarda ürettikleri balonların iç ve dış piyasada ticaretini yaptıklarını söyleyen Aydoğan, üretim tesislerinde sepetten burners ve kubbelere dek tam bir hava aracı şeklinde balonlarını ortaya koyduklarını ifade ederken, “Komple hava aracı üreten bir firma olarak; Türkiye’den Ruganda, Gana, Tanzanya ve Mısır’a kadar aldığımız siparişler doğrultusunda üretime devam ediyoruz. Yine iç piyasada turizmin canlanmasıyla beraber Kapadokya başta olmak üzere Pamukkale, Frigya, Soğanlı ve Çat vadisinde uçuş yapan firmalardan talepler geliyor.” diye konuştu.

 

İlk Yerli Balon Üreticisi Pasha Balloons, Kapadokya’yı 1000’inci Balonla da Dünyada Temsil Etmek İstiyor

Halis Aydoğan, 300 gün gibi kısa bir sürede 50’nci balona ulaştıklarını vurgularken; hedeflerinin 100’üncü, 200’üncü hatta 1000’inci balonlarını üretip, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya’nın adını bu alanda da dünyaya duyurmak olduğunu söyledi. Gelen özel talepler doğrultusunda çalıştıklarını belirten Aydoğan, “Firmada tasarlanan balonların, son sistem lazer makinelerle kesilen kumaşları, usta terziler tarafından birleştiriliyor. Balonun kubbe kısmı üretilirken aynı zamanda sepet üretimine de başlanıyor. Tasarlanan sepet yine firmada ustalar tarafından üretiliyor.” ifadelerini kullandı. Aydoğan, ürettikleri balonlarda güvenilirliğe çok önem verdiklerinin altını çizerken, üretimi tamamlanan balonların, ilgili kurumlar tarafından onaylandıktan sonra uçurulabildiğini belirtti.

 

“BalonFest’22” Işıklı Balon Gösterilerinden Konserlere Dopdolu!

“BalonFest’22” boyunca Türkiye’de ilk kez Pasha Balloons tarafından gerçekleştirilen night glow (ışıklı balon gösterisi) ve özel figürlü balonların gösterileri misafirlerle beraber olacak. Yöresel tadım etkinlikleri, Red Bull müzik etkinlikleri, Kapadokya Tanıtım ve Geliştirme Konferansları, Vecihi Hürkuş kısa film gösterimi, balon içi ve salıncak fotoğraf aktiviteleri, paraşütle atlayış, sis gösterileri ve keşif sahneleri konukların beğenisine sunulacak. Ayrıca Anadolu Ateşi’nin nefes kesen gösterilerinin yanı sıra Pandami Music, Zeynep Bastık ve Edis festivalde sahne alırken, Doğukan Manço ve Ozan Doğulu da DJ performanslarıyla müzikseverlere keyifli anlar yaşatacak.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü himayelerinde; Göreme, Uçhisar ve Ortahisar belediyelerinin destekleriyle her yıl daha fazla katılımcıyı ağırlayan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, balon turizminin marka değerini artırmayı amaçlarken, Kapadokya’nın da Türkiye’nin tanıtımına daha büyük katkılar sağlaması hedefleniyor. Bu noktada; İngiltere, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, İspanya, Makedonya, Slovenya ve Türkiye olmak üzere 12 farklı ülkeden, 25 figürlü balon ile 15 klasik sıcak hava balonu festival boyunca Kapadokya semalarını süsleyecek.

 

“BalonFest’22” ile ilgili detaylı bilgi için balonfest.com ile festivalin sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.