DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
ALTIN 2.306,481,29
BITCOIN %
Mersin
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

VDS Kiralama Nedir?

VDS Kiralama Nedir?

Hiçbir kesinti durumu söz konusu olmadan çalışan bilgisayarlar web sitelerine barındırma durumuna bağlı olarak sanal sunucu, VDS, VPS ya da fiziksel sunucu olarak isimlendirilebilir.

ABONE OL
12 Mayıs 2022 12:19
VDS Kiralama Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hiçbir kesinti durumu söz konusu olmadan çalışan bilgisayarlar web sitelerine barındırma durumuna bağlı olarak sanal sunucu, VDS, VPS ya da fiziksel sunucu olarak isimlendirilebilir. Bu sunucular internetin beyni görevi görürler. Bu nedenle vds kiralama hizmetleri günümüzde oldukça popüler hizmetlerdir. Sunucular içerisinde en verimlisi VDS olduğu için en popüler olanlarından biridir. VDS kelimesi Türkçede Sanal Atanmış Sunucu ismi ile de bilinir. Bu sanallaştırma sunucusu sayesinde sunucu donanımının birbirinden bağımsız sunuculara dönüşmesi sağlanır. Web sitesi sahipleri çoğunlukla sitelerini VDS üstünde barındırmak isterler. Bunun yanında kendilerine özel olan RAM ve işlemci gibi kaynakları da yer alır.

VDS sunucusunda yer alan performans ve izolasyon kalitesi sayesinde bu sunucular Dedicated ortamlara oldukça yakındırlar. Bunun yanında sunucu barındırma ile bu tür işlemlerin hızlı bir şekilde halledilmesi de mümkün olur. Bu şekilde web sitelerinin daha kaliteli bir şekilde çalıştığı deneyimlenebilir. Verimek sitesi ile VDS kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

VDS Server Çözümleri Nelerdir?

Sunucularda genel olarak önemli verilerin saklanması işlemleri gerçekleştirilir. Bunun yanında pek çok bilgisayarın belli yazılımları ve dosyaları kullanmak amacıyla bağlandığı normal bilgisayarlardan farklı çeşitli donanımlara ve yazılımlara sahip olan özel yapılı bilgisayarlardır. Bu bilgisayarlara kötü niyetli kişiler yazılım ve donanım bazlı saldırılar gerçekleştirebilir.

Bu da firmalar açısından oldukça riskli bir durumdur. Firmaların fiziksel sunucuların saldırılarından korunmak adına sunucu bilgisayarlarına birtakım ek yazılımlar kurmaları gerekir. Bunun yanında düzenli yedek alma, internete çıkılan network araçlarını da özenli bir şekilde seçmesi son derece önemlidir. Bu süreçler IT sorumluları açısından nihai ve yönetilebilir olsa da gözden kaçan bazı ayrıntılar güvenlik açıklarına sebebiyet verir. VDS sunucu çözümlerinde ise stabilite ve güvenlik bir arada bulunur.

Hosting satışları yapmak isteyenlerin satın almış olduğu barındırma hizmetleri reseller hosting olarak isimlendirilir. Bu hizmetlerde satın alınan hosting alanları birden fazla web sitesinde rahat bir şekilde kullanılabilir. Reseller hosting paketlerinin diğer hosting paketlerinden farkı ise birden fazla web sitesini barındırmaya izin vermesinin yanında hosting satışı yapacak olan kişi ya da firmalara yönelik olarak çıkan bu paketlerde logo ekleme özelliklerinin bulunmasıdır.

VDS Sunucu

VDS sunucu donanımsal ve yazılımsal bakımdan fiziksel sunuculardan farksızdır. Doğrudan yönetici yetkisi sağlama özelliği bulunur. Özellikle Windows Server ailesi işletim sistemlerini güçlendirme özelliği bulunur. Bu bağlamda IT sorumluların işletim sistemi ile yazılım yapılandırması sürecinde esneklik sağlama özelliği bulunur. Ekran kartlı sunucu sayesinde oyun oynama ve canlı yayın gibi kullanımlarda yüksek performans elde edilir.

Verimek sitesi sayesinde VDS sunucusu hizmetleri alabilirsiniz. VDS server çözümleri standart bilgisayarlar ile çalıştırılamayan yüksek sistem gereksinimlerine sahip olan web uygulamalarının çalışmalarına olanak sağlar. Çok sayıda kullanıcının erişim sağladığı web uygulamaları da VDS sunucularda rahatlıkla barındırılabilme özelliğine sahiptir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.