Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan lemur ve sırtlan üyeler, gebelik süreçlerinin ardından sevindirici bir gelişme yaşadı. İki lemura Deniz ve Yıldız, sırtlana ise Toprak ismi verildi.
Ekipler tarafından yakından takip edilen ve gelişim süreçleri izlenen bu sevimli yavrular, doğa parkı ziyaretçilerinin ilgi odağı haline geldi. Tarsus Doğa Parkı biyoloğu Yılmaz Ölmez, yavruların sağlık durumlarının oldukça iyi olduğunu belirtti.
Yılmaz Ölmez, lemurların anneleri tarafından beslendiğini ve sağlık problemlerini önlemek adına ekibin annelere sebze, meyve, kuru yemiş ve kuru incir gibi gıdalar verdiklerini açıkladı. Ayrıca, bakıcılar yavruların beslenme, temizlik ve gözlem ihtiyaçlarını titizlikle karşıladıklarını belirtti. Sırtlan yavrusunun dişi sırtlanlar arasında rekabet olmaması için şu anda sürüden ayrı tutulduğunu da ekledi.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]