Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği salgınının Kongo’da 20 yıldır var olduğunu belirtti. Ülkemizde henüz maymun çiçeği hastalığı tespit edilmediğini vurgulayan Memişoğlu, Dünya Sağlık Örgütü’nün Temmuz 2022’de acil durum ilan ettiğini hatırlattı.
Bakan Memişoğlu, olası bir durumda ülkemizin hazır olduğunu ve gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade etti. Bilim kuruluyla birlikte hastalıkla mücadele stratejilerini belirlediklerini ve her türlü önlemi aldıklarını vurguladı.
Hekim açığına dikkat çeken Memişoğlu, Türkiye’nin hekimleriyle gurur duyduğunu belirtti. Ayrıca, 9 aşıyı kendilerinin üreteceklerini ve sağlık sistemlerinin her türlü ilaca hazır olduğunu söyledi.
Memişoğlu, ülkemizde genel anlamda ilaç sıkıntısı yaşanmadığını, bazı ilaçların yerine muadilinin kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca, sağlıkta şiddet konusuna da değinen Bakan Memişoğlu, sağlık çalışanlarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Son olarak, Türkiye’nin nüfusunun azaldığına dikkat çeken Memişoğlu, sezaryen oranlarını düşürmeyi hedeflediklerini ve normal doğumu teşvik edeceklerini açıkladı. Sezaryenin bir ameliyat olduğunu hatırlatarak doğal doğumu teşvik edeceklerini belirtti.
Rekalm & İşbirliği: [email protected]