DOLAR 32,2171 0.16%
EURO 35,1290 0.08%
ALTIN 2.466,80-0,03
BITCOIN 21316285,39%
Mersin
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aldatma Boşanma Davası

Aldatma Boşanma Davası

ABONE OL
29 Nisan 2024 14:58
Aldatma Boşanma Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aldatma Boşanma Davası

Aldatma evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan ve ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Aldatma boşanma davası bu durumda olan eşin yasal olarak başvurabileceği bir haktır. Avukat Yaşar Öksüz bölgenin en başarılı boşanma avukatı olarak aldatılan eşin bu süreçteki haklarını ve yasal süreçlerini sizler için takip ediyor ve uyguluyoruz.

Zina Sebebiyle Boşanma Hakkı

Eşlerden biri tarafından gerçekleştirilen aldatma yani zina durumu, Türk Medeni Kanunu’na göre boşanma sebebi olarak kabul edilir. Aldatılan eş, bu sebep üzerine boşanma davası açabilir. Ancak bu hakkın süresi sınırlıdır. Zina sebebiyle boşanma için aldatmanın öğrenildiği tarihten itibaren altı ay içinde veya zinanın gerçekleştiği tarihten itibaren beş yıl içinde dava açılmalıdır. Zina sebebiyle boşanma hakkı konusunda daha fazla bilgi almak ve hukuki süreç hakkında detaylı danışmanlık almak için Avukat Yaşar Öksüz ile iletişime geçebilirsiniz. Aldatma ve boşanma davalarında uzman olan avukatımız, size en doğru yönlendirmeyi ve destekleri sağlayacaktır.

Affeden Tarafın Dava Hakkı

Aldatma durumunda eşlerden biri diğerini affederse, yani ilişkiyi sürdürmeye karar verirse daha sonra affeden tarafın dava hakkı yoktur. Affedilen aldatma sebebiyle sonradan dava açamaz. Aldatma boşanma davası süreci ve haklarınız hakkında daha detaylı bilgi almak ve uzman görüşüne başvurmak için Avukat Yaşar Öksüz firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Aldatma ve boşanma konularında profesyonel danışmanlık ve hukuki destek için yanınızdayız.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.