DOLAR 32,5762 0.27%
EURO 34,9983 0.06%
ALTIN 2.460,101,00
BITCOIN 21040421,28%
Mersin
28°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meyve Fidanı Nedir?

Meyve Fidanı Nedir?

ABONE OL
23 Haziran 2020 16:38
Meyve Fidanı Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Meyve fidanı, bahçelere hayat veren, meyvelerinin birçok amaç için kullanıldığı ağaçların en küçük oldukları zamanda verilen isimdir. Ülkemizde birçok bölgede meyve fidanları dikilmekte ve ürünleri ülke dışına kadar çıkarılabilmektedir. Cevizden elmaya, portakaldan şeftaliye kadar çok geniş meyve ürünlerinin üretilebildiği ülkemizde meyve fidanlarının ekimi, bu oluşumların ilk adımını atmak için kullanılır. Bahçe sahipleri, çoğu zaman meyve fidanı siparişi vererek mahsulünün oluşabilmesi için ilk adımı atmış olur. Sizde bahçeniz hayat verecek olan ürünleri organik bir şekilde üretebilmek, hatta bu üretim üzerinden kar elde etmek istiyorsanız fidancılar.com internet sitesi üzerinden hemen meyve fidanlarınızı sipariş edebilirsiniz.

Fidanların Kategorileri Nelerdir?

Ülkemizde ekilebilen fidanlar, süs bitki fidanları, meyve fidanları ve ormanlık fidanlar gibi birçok kategoriye ayrılmış durumdadır. Bahçelerde ürün oluşturabilmesi için ekilen meyve fidanları genelde kar amacı güdülerek büyümesi sağlanır ve fidanların bakımının üst düzey yapılması gerekmektedir. Ayrıca bu kategoride bulunan fidanlar, verdikleri mahsullerin çekirdek yapısına göre ince, orta ve sert kabuklu olarak alt başlıklara da ayrılabilmektedir. Süs bitki fidanları ise marketlerde veya bahçe mağazalarında ticareti gerçekleştirilen büyüme hazır olan bitkilerdir. Ev ortamlarında büyüyebilmeleri için geliştirilmiştir ve insanların hobi amaçlarını süsler. Son olarak ülkemize hayat veren ormanların geliştirilmesinde kullanılan ormanlık fidanlar, geniş yapraklı ve sert gövdeli bir yapıya sahip olan bitki köklerine verilen isimdir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.