DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045809-2,48%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adana’da Sahte Avukat Tutuklandı, Eski Sevgilisine Özenmiş
  • Haber444
  • Gündem
  • Adana’da Sahte Avukat Tutuklandı, Eski Sevgilisine Özenmiş

Adana’da Sahte Avukat Tutuklandı, Eski Sevgilisine Özenmiş

ABONE OL
25 Mart 2024 13:07
Adana’da Sahte Avukat Tutuklandı, Eski Sevgilisine Özenmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avukat Kimliği ve Cübbesiyle Dolandırıcılık Yapan Şahıs Yakalandı

Adana’da sahte avukat kimliği ve cübbesiyle kendisini avukat olarak tanıtan ve dolandırıcılık yapan Betül Sayıcı (37), tutuklandı. Sayıcı’nın, eski avukat sevgilisine özendiği ortaya çıktı.

Avukatlık Ortamına Girmek İstemiş

Sayıcı, ifadesinde, “Bir süre yanında yardımcılığını yaptım. Bu dönemde avukatlığa özeniyordum. Avukatların ortamına girmek hoşuma gitti. Dolandırıcılık yapmadım, sadece kişisel borçlarımı ödeyecektim” şeklinde savunma yaptı.

Sahte Kimlik ve Cübbe Kullanarak Dolandırıcılık Yapmış

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana Adliyesi’nde başka bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı bilgisi üzerine Sayıcı hakkında soruşturma başlattı.

Sayıcı’nın avukat cübbesiyle adliye ve mahkeme salonları ile baro lokalinde fotoğraf çektirip, sosyal medya hesaplarından paylaştığı tespit edildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, hakkında yakalama kararı çıkarılan Sayıcı’yı, adliyedeki avukat lokalinde otururken yakaladı.

Üç Milyonluk Vurgun Yapmış

Sayıcı’nın polisin tespitine göre 4 mağduru yaklaşık 3 milyon lira dolandırdığı belirtildi. Ayrıca şüphelinin, güvenini kazandığı kişilere kıyafet, takı ve ziynet eşyası aldırdığı iddia edildi.

Adliyeye Sevk Edilerek Tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi’, ‘özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edilen Betül Sayıcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.