DOLAR 32,4555 -0.12%
EURO 34,7662 -0.64%
ALTIN 2.438,810,11
BITCOIN 2078138-0,93%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aronya Fidanı Yetiştiriciliği

ABONE OL
23 Mart 2022 22:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm dünyada Aronya fidanı yaygın olarak dikilir. Bu fidandan el de edilen meyve insan sağlığı için çok önemlidir. Çoğu alanda kullanılır. Ülkemizde son yıllarda daha popüler bir hâle gelmeye başlamıştır.

Özellikle kolay bir şekilde bakımının olması, kolay yetişmesi ve her türlü şarta uyum sağlayacak bir yapıda olması sebebiyle, çoğu yer de tercih edilir.

Bu bitki gül familyasına aittir. Çalı formunda olması ve ok şeklinde uzaması, bu familya ile benzerlik gösterir. Öncelikle bu fidanı almak isteyenler, özellikleri ve bakımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmalıdır.

Aronya Fidanı Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın birçok yerinde Aronya fidanı ekimi yapılır. Birçok özelliğe sahiptir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Ekimi çok kolaydır. Her türlü toprak yapısı için uygundur.
  • Soğuk havaları çok sever. Bunun dışında diğer iklimlerde de yetişir.
  • Özel bir bakıma ihtiyaç duymaz. Sadece gübre vermek ve zamanında budamak yeterli olacaktır.
  • Meyveleri çok lezzetli aynı zamanda şifalıdır.
  • Yaban mersini, güç meyvesi gibi farklı isimleri vardır.

Aronya Fidanı Bakımı ve Sulaması

İlgili kişiler tarafından Aronya fidanı sulaması merak edilen bir konudur. Bu bitki soğuğu ve yağışı sever. Özellikle büyüme döneminde belirli miktarda yağış alırsa çok daha çabuk çiçek, meyve verir. Kışın sulamaya çok ihtiyaç duyulmaz.

Yazları ise diplerinden kuruma olursa su vermek uygundur. Hem saksı da hem de bahçeler de yetişmesi uygundur. Çalı formunda olduğu için, budama ister. Budadıkça çoğalma gösterir.

Ayrıca iki yıl da bir gübreleme hem kökten hem de yapraktan yapılmalıdır. Meyve döktüğü zaman, çok bereketlidir. Meyveleri genel de siyah ve kırmızı renktedir.

Aronya fidanı almak isteyenler için, fiyatlar da çok önemlidir. Değerli ve sağlık açısından çok faydalı bir meyve olduğu için, diğer fidan çeşitlerine göre, biraz daha pahalı olduğu söylenebilir.

Ayrıca çeşitleri fazladır. Hepsinin özellikleri ayrıdır.

Bu yüzden fiyatlar değişebilir. https://klonfidan.com.tr/ linkinden aronya fidanı hakkında merak ettiğiniz birçok şeyi öğrenebilirsiniz. Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilir, başka fidan çeşitlerine de göz atabilirsiniz. Ürün çeşitliliği fazladır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.