DOLAR 32,4629 0.11%
EURO 34,7618 -0.17%
ALTIN 2.421,07-0,56
BITCOIN 20508361,29%
Mersin
25°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
  • Haber444
  • Gündem
  • CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

ABONE OL
17 Nisan 2024 13:04
CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndaki Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İfadesi Alınacak İsimler Belirlendi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin detaylar gün yüzüne çıkıyor.

Eski Belediye Başkanları ve İş İnsanlarından İfade Alınacak

Eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ifadesinde adı geçen eski Maltepe Belediye Meclis Üyesi Ercan Konak, iş insanı Hüseyin Kalkan, avukat Vedat Ali Aydın ve eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ifadesinde geçen isimler arasında yer alıyor.

Diğer İsimlerin İfadeleri de Alınacak

Soruşturma kapsamında, eski Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Seval Adalı, avukat Ergün Özer, Serdar Özkan, Kemal Taştan, İbrahim Emek, Doğan Kılıç, Ahmet Özdemir ve Filiz Polat’ın da ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Belge ve Makbuz Talebi

Savcılığın yaptığı müzekkerede, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yazılarak, söz konusu binanın satın alındığı tarih, satın alım bedeli, paranın kaynağı ve ödeme şekli ile ilgili belgelerin gönderilmesi talep edildi.

Bağış Kampanyası Detayları

Ayrıca, binanın satın alım sürecinde başlatıldığı belirtilen “Bir tuğla da sen koy” bağış kampanyası kapsamında toplanan paraların miktarı, bağış yapanların kimlikleri ve bağışların nasıl yapıldığı konusunda detaylı bilgiler istendi. Bu bağış paralarının binanın satın alınma sürecinde nasıl kullanıldığı da soruşturma kapsamında incelenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.