DOLAR 32,3825 -0.18%
EURO 34,7330 -0.05%
ALTIN 2.432,51-0,24
BITCOIN 2019799-2,40%
Mersin
26°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denizlerde av yasağı başlıyor

Denizlerde av yasağı başlıyor

ABONE OL
10 Şubat 2022 20:47
Denizlerde av yasağı başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Mustafa Karakaş bütün sektörlere yansıyan corona virüsü salgınının deniz balıkçılığını da etkilediğini söyledi.

MAALESEF ERKEN BİTTİ

Denizlerde av yasağının yarın başlayacağını anlatan Karakaş, “Bu avcılık sezonu balıkçıların beklediği gibi geçmedi. Fakat hamsi balığı bolluğu bir nebze olsun yüzleri güldürdü. 15 Nisan’da sona ermesi gereken denizlerdeki av sezonu, bu sene dünyada salgın olan Korona virüs yüzünden maalesef erken bitti. Balıkçılar teknelerini günler öncesinden limana çekerek sezonu kapatmışlardı” ifadelerinde bulundu.

Balıkçıların bu sezon doğal nedenler ve korona virüs nedeni ile ekonomik olarak da zorluklar yaşadığına dikkat çeken Karakaş,”Balıkçılarımız yeni sezon hazırlıkları kapsamında desteklenmeli, borçları ötelenmeli, uzun vadeli kredi almaları sağlanmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. İHA

İLGİLİ HABERÜsküdar’da balık tutan vatandaşa zabıtadan sert müdahale!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.