DOLAR 32,5327 0.21%
EURO 34,9885 0.4%
ALTIN 2.441,040,12
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dilovası’nda Emisyon Skandalı: İki Firmaya Yüksek Ceza
  • Haber444
  • Gündem
  • Dilovası’nda Emisyon Skandalı: İki Firmaya Yüksek Ceza

Dilovası’nda Emisyon Skandalı: İki Firmaya Yüksek Ceza

ABONE OL
8 Nisan 2024 13:04
Dilovası’nda Emisyon Skandalı: İki Firmaya Yüksek Ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valilikten Yapılan Açıklamaya Göre:

Dilovası’nda faaliyet gösteren iki firmanın olumsuz emisyonlar konusunda basında çıkan haberlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından inceleme yapıldı.

Baca Filtreleri Yanarak Emisyonlar Havaya Yayıldı

Bir tesisin bacasındaki torba filtrelerin yüksek sıcaklıktan dolayı yanması sonucunda olumsuz emisyon çıkışının meydana geldiği tespit edildi. Tesis tarafından, yanan filtrelerin değiştirildiği ve baca emisyonlarının normal değerlere geldiği belirtildi.

Diğer tesisin havuzunda bulunan maddenin bertarafa gönderilmek üzere vidanjöre dolumu esnasında vidanjörün havalandırma kapaklarından sarı renkli emisyon çıkışının meydana geldiği ve tesis tarafından duruma müdahale edilerek olumsuzluğun giderildiği tespit edildi.

Yüksek Cezalar Verildi

Yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen aykırılıklarla ilgili her bir tesise 464 bin 585 lira olmak üzere toplamda 929 bin 170 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.