DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20797541,51%
Mersin
24°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu: Erdoğan neden o kararnameyi çıkarmıyor?
  • Haber444
  • Gündem
  • Kılıçdaroğlu: Erdoğan neden o kararnameyi çıkarmıyor?

Kılıçdaroğlu: Erdoğan neden o kararnameyi çıkarmıyor?

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:01
Kılıçdaroğlu: Erdoğan neden o kararnameyi çıkarmıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Sağlık Emekçisi, Apartman Görevlisi, Kurye, Maden İşçisi ve Gazetecinin de bulunduğu, farklı sektörlerde çalışan 12 emekçi ile “1 Mayıs” buluşması gerçekleştirdi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekçilerin bayramını kutladı, sorunlarını dinledi.

“ERDOĞAN NEDEN KARANAMEYİ ÇIKARMIYOR ? ÇÜNKÜ BUNLAR AYLIK ALMASIN DİYE”

Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmenin atanmasıyla ilgili kararnameyi çıkarmamasını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Erdoğan 20 bin kişinin atamasıyla ilgili kararnameyi çıkarmıyor. Şu soruyu sordunuz mu ‘neden kararnameyi çıkarmıyor ?’ Çünkü bunlar aylık almasın diye . Okullar kapalı  şimdi kararnameyi çıkarırsa bunlar aylık alacak ama bunlar işsiz.

*İşsiz olmayanlar da öğretmen olarak ataması çıkmış dolayısıyla işinden ayrılmış olanlar insanlar bunlar, yani geliri olmayan insanlar. Bir sosyal devleti düşünün… kura çekiliyor, kurada çıkıyorum öğretmen olarak atanacağım, okullar kapalı olduğu için benim atama kararnamem çıkmıyor ben aylık almayayım diye.

*Olay insan merkezli düşünülmüyor, insanın çıkarları üzerine inşa edilen bir şey yok. Her şey rant merkezli olduğu için insan, öğretmen rahatlıkla feda edilebiliyor.

İLGİLİ HABERKılıçdaroğlu, AKP’nin CHP’li belediyeleri engellemesini böyle yorumladı: Belediyelerle, hayırda yarışmaya korkuyorlar İLGİLİ HABERKılıçdaroğlu’ndan 1 Mayıs paylaşımı: Sağlıklı günlerde meydanlarda coşkuyla kutlayacağız

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.