DOLAR 32,3771 -0.21%
EURO 34,8165 0.15%
ALTIN 2.439,460,05
BITCOIN %
Mersin
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis’in Yoğun Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri
  • Haber444
  • Gündem
  • Meclis’in Yoğun Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

Meclis’in Yoğun Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

ABONE OL
16 Nisan 2024 13:03
Meclis’in Yoğun Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji Alanında Yenilikçi Düzenlemeler

Meclis, yerel seçim arasının ardından enerji alanında önemli bir düzenleme teklifi ile çalışmalara başlıyor. Denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santrallerinin kurulmasına olanak tanıyan teklif, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu Değişikliği

Meclis gündemine alınan bir diğer önemli teklif ise Turist Rehberliği Meslek Kanunu’na ilişkin. Yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu sağlayamayan kişilerin Türkçe turist rehberi olabilmesini sağlayan düzenleme, sektörde önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Ruhsatsız Silah Kullanımına Ağır Cezalar

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı teklif, ruhsatsız silah kullanımına ağır cezalar getirilmesini ve silah parçalarının satışının engellenmesini amaçlıyor. Bu düzenleme, güvenliğin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kripto Varlıklara İlişkin Düzenleme

Meclis’e sunulacak olan kripto varlıklara ilişkin düzenleme teklifi, varlıkların hukuki tanımını yapacak ve ihraç, dağıtım ve alım satım süreçlerine ilişkin kuralları belirleyecek. Kripto piyasasının düzenlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Partilerin Grup Toplantıları

Bu hafta, yerel seçim sonrası siyasi partilerin genel başkanlarının kürsüde olacağı grup toplantıları gerçekleşecek. Partilerin gündemdeki konuları ve politikaları hakkında önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.