DOLAR 32,3802 -0.19%
EURO 34,7347 -0.04%
ALTIN 2.432,09-0,25
BITCOIN 2014815-2,54%
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Seyahat yasağı kalkan iller hangileri?  Seyahat yasağı ile ilgili son gelişmeler…
  • Haber444
  • Gündem
  • Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Seyahat yasağı kalkan iller hangileri?  Seyahat yasağı ile ilgili son gelişmeler…

Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Seyahat yasağı kalkan iller hangileri?  Seyahat yasağı ile ilgili son gelişmeler…

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:01
Seyahat yasağı ne zaman bitecek? Seyahat yasağı kalkan iller hangileri?  Seyahat yasağı ile ilgili son gelişmeler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü sebebiyle Türkiye’de, 3 Nisan’dan beri 30 büyükşehir ile Zonguldak’a giriş çıkışlar özel izne tabii tutulmuştu. İlk kez 3 Nisan’da alınan karar, daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından 15 gün sürelik periyotlarla uzatılmıştı. Dün akşam kabine toplantısı sonrası bazı normalleşme adımları atıldı. Bunlardan biri de seyahat yasağı ile ilgili oldu. İşte seyahat yasağı ile ilgili alınan kararlar…

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI BİTTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 büyükşehirde seyahat yasağı uygulamasının son bulduğunu açıkladı. Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde uygulanan seyahat yasağı sona erdi.

HANGİ İLLERDE SEYAHAT YASAĞI DEVAM EDİYOR?

Dün alınan kararlar sonrası, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak illerinde seyahat yasağı devam edecek.

Foto: DepoPhotos

SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Erdoğan, yukarıdaki 24 ilde uygulanan seyahat yasağı uygulamasının 15 gün süreyle (4-19 Mayıs) uzatıldığını açıkladı. 19 Mayıs ile birlikte son verilerin değerlendirileceğini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı, yasağın uzatılabileceğini söyledi.

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Corona virüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlar artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet alınabiliyor. E-devlet ekranından seyahat izin belgesi almak için öncelikle TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılıyor. Giriş yapmanın ardında İçişleri Bakanlığı bölümünde yer alan “e Başvuru” kısmına giriliyor. Seçenekler arasından “Seyahat İzin İşlemleri” seçilerek form dolduruluyor.

Foto: DepoPhotos

SEYAHAT İZİN BELGESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Vali Yerlikaya yaptığı paylaşımda madde madde sıralayarak şu ifadeleri kullandı:

* Seyahat İzin Belgesi ile İstanbul’a giriş ve çıkışına izin verilecekler:

* 1) Tedavi olduğu hastaneden taburcu olmuş ve ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlar,

* 2) Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar, Ölüm nedeni COVİD 19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecekler (en fazla 4 kişiye),

* 3) İstanbul’a son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp, ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başka bir belge ile ibraz edenler),

* 4) Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,

* 5) Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri öğrenci yurtlarından 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar, Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan “Seyahat İzin Kurullarından” seyahat izin belgesi alabilirler. (İHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.