DOLAR 32,2126 0%
EURO 34,7551 -0.32%
ALTIN
BITCOIN %
Mersin
21°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuşadası’nda Yüksek Sıcaklıklar Dalış Turizmini Canlandırdı
  • Haber444
  • Magazin
  • Kuşadası’nda Yüksek Sıcaklıklar Dalış Turizmini Canlandırdı

Kuşadası’nda Yüksek Sıcaklıklar Dalış Turizmini Canlandırdı

ABONE OL
28 Nisan 2024 14:17
Kuşadası’nda Yüksek Sıcaklıklar Dalış Turizmini Canlandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hava Sıcaklıklarındaki Artış Dalış Sezonunu Hareketlendirdi

Özellikle nisanda önceki senelere göre yüksek seyreden hava sıcaklıkları, Kuşadası’nda dalış turizmini oldukça canlandırdı. Turistler, dünyanın en büyük batık uçaklarından biri olan Airbus A300, tek motorlu uçak ve mağara bulunan 13 resif noktasında dalış yaparak su altının büyüleyici güzelliklerini keşfediyor.

Sezonun Erken Başlaması ve Talepteki Artış

Dalış eğitmeni Tağmaç Saraçoğlu, havaların güzel gitmesiyle önceki yıllara göre sezonun daha hareketli hale geldiğini belirtti. Saraçoğlu, havaların uygun olmasının, denizin sakinliği ve güneşli havanın dalış talebini artırdığını söyledi.

Denizin Altındaki Zenginlikler

Saraçoğlu, Kuşadası’nda sıcak su kaynakları, eski taş çapaları, seramik parçaları ve teknelerden kalan parçalar gibi çeşitli zenginliklerin dalış yapacaklara sunulduğunu ifade etti.

Su Altı Deneyiminin Keyfi

İskoçya’dan gelen Ross Urquhart ilk dalış deneyimini Kuşadası’nda yaşadığını belirterek, su altı canlılarıyla karşılaşmanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Sevil Terzioğlu ise Kuşadası’nın su altı faunasının zenginliğine dikkat çekerek, dalışın kendisi için bir terapi olduğunu ve antik kalıntılara kadar birçok farklı güzellikle karşılaştığını aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.