DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21625030,26%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Çapında Yeni Bir Corona Virüsü Varyantı Ortaya Çıktı: FLiRT
  • Haber444
  • Sağlık
  • Dünya Çapında Yeni Bir Corona Virüsü Varyantı Ortaya Çıktı: FLiRT

Dünya Çapında Yeni Bir Corona Virüsü Varyantı Ortaya Çıktı: FLiRT

ABONE OL
7 Mayıs 2024 15:18
Dünya Çapında Yeni Bir Corona Virüsü Varyantı Ortaya Çıktı: FLiRT
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FLiRT Varyantıyla İlgili Gelişmeler

Dünya çapında 7 milyondan fazla insana hayatını kaybettiren corona virüsünün FLiRT olarak adlandırılan yeni bir varyantı ortaya çıktı. FLiRT varyantının aşılara daha dirençli olduğu ve engellenmesinin zor olduğu belirtiliyor.

ABD ve İngiltere’de Durum

ABD’de yeni vakaların %25’i FLiRT varyantı olarak tespit edilirken, İngiltere’de ölüm oranının %12 olduğu bildirildi. İngiltere’de son haftalarda Covid-19 vakalarının %15.7 arttığı ve virüse bağlı olarak 109 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bilim İnsanları ve Yetkililerin Uyarıları

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin sözcüsü, virüsün sürekli mutasyona uğrayarak yeni varyantlara yol açabileceğini ve bu durumun aşı ve ilaçlara karşı direnci artırabileceğini belirtti. Bilim insanları da FLiRT varyantının vaka sayılarını artırabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

FLiRT Varyantının Belirtileri

FLiRT varyantına sahip olabileceğinizi düşünüyorsanız grip benzeri belirtiler, vücut ağrıları, tat ve koku kaybı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kusma, ishal, yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik ve sindirim sorunları gibi belirtileri göz önünde bulundurmalısınız.

İngiliz kamu kuruluşu NHS ise Covid-19’a karşı alınması gereken sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi önlemlerin hala geçerli olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.