DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Mersin
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cansın Ertekin: Genç Yaşta Başarının Sırrı

Cansın Ertekin: Genç Yaşta Başarının Sırrı

Dünyanın en başarılı genç girişimcilerinden biri olan Cansın Ertekin, üniversite yıllarında hayatının en önemli adımını attı.

ABONE OL
18 Nisan 2023 01:30
Cansın Ertekin: Genç Yaşta Başarının Sırrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en başarılı genç girişimcilerinden biri olan Cansın Ertekin, üniversite yıllarında hayatının en önemli adımını attı. Henüz 18 yaşında ve ilk yılında, “Gitmelisin” adlı bir girişim başlattı. 5 farklı şehirde 70’den fazla işletme ile ortaklık kurdu ve bu işletmelerde Gitmelisin kullanıcılarına indirimler sağladı. Ancak pandemi ve “Gitmelisin” adını tescil edememe gibi nedenlerle proje 2021 yılında sona erdi.

andemi sırasında, Cansın ailesinin yanına Manavgat’a döndü ve çevrimiçi video düzenleme hizmetleri sunmaya başladı. Başta yurt dışından gelen müşterilere olmak üzere, yüzlerce proje teslim etti. Yaz aylarında ise emlakçılar ve otellerle çalıştı.

2020 Eylül ayında, Cansın ve Umut Selbaş, “Jobsangel” adlı yeni bir proje hakkında bir toplantı yaptılar. Proje, 23 Şubat 2021’de başlatıldı ve beklenenden daha fazla ilgi gördü. Ücretli üyelik modülünün tanıtımıyla, Cansın ve Umut, 18 Mayıs 2021’de ilk ortak şirketlerini kurdular.

Jobsangel tamamen otomatik hale geldiğinde, Cansın ve Umut, Türkiye’de ürün ithalatı ve satışına yönelik yeni bir işe girişmek istediler. “Shopsangel” adlı bir çevrimiçi mağaza kurdular ve ürünlerini bu platform üzerinden sattılar.

2021 yılında, Cansın çocukluk hayalini gerçekleştirdi ve şapka markası yaratma fikrini hayata geçirdi. Şapkalarını “Gullianit” adıyla çevrimiçi olarak satmaya başladı.

2022 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Yeni Medya bölümünde okurken, Acun Medya  Nişantaşı Üniversitesi’nde Gelişmiş Televizyon-Kurgu programına kaydoldu.

Jobsangel ve Shopsangel tamamen otomatik hale geldikçe, Cansın ve Umut’un daha fazla boş zamanı oldu ve “GoMekan” adlı yeni bir projeye başladılar. İnsanlara işletmelerle iş birliği içinde indirimler sunarak para tasarrufu yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir mobil uygulama/website. 8 ay sonra, GoMekan İstanbul pazarına açıldı ve o zamandan beri insanların para tasarrufu yapmalarına yardımcı oluyor.

Cansın Ertekin GoMekan için yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi;

GoMekan bizim için önemli bir proje. Bizim amacımız, insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara tasarruf sağlamak. İşletmelerle iş birliği yaparak, kullanıcılarımıza özel indirimler sunuyoruz ve böylece insanlar sevdikleri yerlere daha uygun fiyatlarla gidebiliyorlar.

Bunun yanı sıra, yeni projelerimiz de var. Örneğin, video prodüksiyon hizmetlerimiz büyük ilgi görüyor ve bunu daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca, Türkiye’de ithalat yaparak, farklı ürünlerin satışını gerçekleştireceğimiz bir online mağaza açtık.

Hayatım boyunca pek çok farklı alanda deneyim kazandım ve her deneyim beni bir sonraki adıma taşıdı. Gelecekte de farklı alanlarda kendimi geliştirmeye devam edeceğim ve yeni projeler üretmeye devam edeceğim.

Son olarak, özellikle gençlerin iş hayatına atılmadan önce cesaretli adımlar atmalarını ve kendi fikirlerini hayata geçirmelerini tavsiye ediyorum. Elbette, bu yolculukta karşılaşacakları zorluklar olacaktır ancak her zorluğun bir çözümü vardır ve pes etmeden devam etmek başarıya ulaşmanın anahtarıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.