DOLAR 32,2880 -0.18%
EURO 34,8051 -0.05%
ALTIN 2.408,170,63
BITCOIN 20728410,25%
Mersin
19°

HAFİF YAĞMUR

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

GTA5 Server Kurulum Rehberi

GTA5 Server Kurulum Rehberi

ABONE OL
26 Nisan 2024 14:43
GTA5 Server Kurulum Rehberi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GTA5 Server Kurulum Rehberi

Grand Theft Auto V (GTA V) sunucusu kurulumu ve Fivem sunucu kiralama birkaç adımı içerir ve genellikle modlanabilir bir çok oyunculu (Multiplayer) deneyimi sağlayan platformlar aracılığıyla gerçekleştirilir. En popüler platformlardan biri FiveM’dir. İşte FiveM üzerinde GTA V sunucusu kurma rehberi şöyledir.  Lisanslı bir GTA V oyununa sahip olmalısınız. FiveM’ın resmi web sitesinden istemciyi indirin: FiveM.net FiveM’ın GitHub sayfası üzerinden en son sunucu dosyalarını indirin.

Sunucu Dosyalarını Çıkartma ve Yapılandırma

İndirdiğiniz dosyaları bir klasöre çıkartın. “server.cfg” dosyasını açarak sunucu ayarlarını yapılandırın. Bu dosya genellikle sunucunuzun temel ayarlarını içerir. FiveM genellikle 30120 portunu kullanır. Modem veya yönlendirici ayarlarınızı yaparak bu portu açın ve yönlendirin. Sunucunuza ekstra modlar, scriptler veya haritalar ekleyebilirsiniz. Bu dosyaları “resources” klasörüne ekleyebilir ve “__resource.lua” dosyalarını düzenleyerek yükleyebilirsiniz. Sunucu dosyalarını yapılandırdıktan sonra “FXServer.exe” dosyasını çalıştırarak sunucunuzu başlatabilirsiniz. Sunucunuz için bir forum veya Discord sunucusu oluşturun. Bu platformlar üzerinden topluluk üyeleriyle etkileşimde bulunabilir, duyurular yapabilir ve kuralları paylaşabilirsiniz. Sunucunuzun performansını izlemek için Gta 5 FiveM server kiralama hizmetinin  sağladığı araçları kullanabilir veya harici performans izleme araçları ekleyebilirsiniz.

Yedekleme ve Güncelleme

FiveM Vds kirala sunucu dosyalarını ve veri tabanını düzenli olarak yedekleyin. FiveM güncellemelerini takip ederek sunucunuzu güncel tutun. Sunucunuz için moderatörler belirleyin ve oyunculara uygun izinleri verin. Kuralları belirleyerek oyun deneyimini düzenleyin. Bu adımları takip ederek, FiveM üzerinde GTA V sunucusu başlatma ve yönetme sürecine başlayabilirsiniz. FiveM’in resmi belgeleri ve forumları da size daha fazla yardımcı olabilir. Özellikle özelleştirilmiş modlar ve etkileşimli bir topluluk ile oyun deneyimini zenginleştirmek için çaba harcamak önemlidir. Sunucunuzun duyurularını ve etkinliklerini düzenli olarak paylaşmak için sosyal medya platformlarını kullanın.

Özel Scriptler ve Modlar

Sunucunuzu özelleştirmek için özel scriptler ve modlar ekleyin. FiveM forumları veya diğer kaynaklardan bu tür ekstraları bulabilirsiniz. scriptleri ve modları eklerken güvenlik konularına dikkat edin. Sunucunuzun güvenliği için düzenli olarak yedekleme alın. Veri tabanınızı, scriptlerinizi ve diğer önemli dosyaları düzenli aralıklarla yedekleyerek olası sorunlara karşı hazırlıklı olun.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.