DOLAR 32,3343 -0.09%
EURO 34,7603 -0.11%
ALTIN 2.392,08-0,19
BITCOIN %
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ABD, İsrail’e Yeni Silah Satışını Onayladı

ABD, İsrail’e Yeni Silah Satışını Onayladı

ABONE OL
2 Nisan 2024 07:01
ABD, İsrail’e Yeni Silah Satışını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biden Yönetimi’nin İsrail’e Silah Satışı

Amerikan CNN kanalında yer alan ve adı açıklanmayan Biden yönetimi yetkililerine dayandırılan habere göre, ABD yönetimi, İsrail’e yeni bir silah satışını gerçekleştirmeye yakın.

İsrail’in Savaş Uçakları Alımı

İsrail’in Ocak 2023’te alım için başvurusunu yaptığı savaş uçaklarıyla ilgili Biden yönetimi ile Kongre arasında birçok görüşme gerçekleştirildi ve gayriresmi süreç tamamlandı.

Kongre Değerlendirme Süreci

30 Ocak’ta Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul’un yeşil ışık yaktığı satışa ilişkin resmi bildirimin Biden yönetiminden yakın zamanda Kongre’ye gönderilmesi bekleniyor. Kongre’deki 15 günlük değerlendirme süreci merak konusu.

Demokrat Senatörlerin Tepkisi

Bazı Demokrat senatörler, İsrail’e silah satışının durdurulmasını istedi. ABD Başkanı Joe Biden’a mektup yazarak Gazze’de Amerikan silahlarının kullanımının araştırılmasını talep etti.

Yeni Silah Sevkiyatı

ABD’nin İsrail’e onayladığı yeni silah sevkiyatında, 25 adet F-35 savaş uçağı, uçak motoru, 1800 adet MK84 güdümsüz bomba ve 500 adet MK82 güdümsüz bomba yer alıyor.

Silahların Etkileri

İsrail’in Gazze’ye attığı MK84 ve MK82 bombalarının sivil kayıplara yol açabilecek yıkıcı etkilere sahip olduğu belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.