DOLAR 32,2906 -0.18%
EURO 34,8339 -0.01%
ALTIN 2.410,910,74
BITCOIN %
Mersin
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Sözcüsü: Delillerin Hasar Görmeden Muhafaza Edilmesi Önemli
  • Haber444
  • Dünya
  • BM Sözcüsü: Delillerin Hasar Görmeden Muhafaza Edilmesi Önemli

BM Sözcüsü: Delillerin Hasar Görmeden Muhafaza Edilmesi Önemli

ABONE OL
26 Nisan 2024 07:03
BM Sözcüsü: Delillerin Hasar Görmeden Muhafaza Edilmesi Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nasır Hastanesi’ndeki Toplu Mezar Olayı

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dujarric, Nasır Hastanesi’ndeki toplu mezarda bazı kişilerin canlı canlı gömüldüğüne dair deliller bulunduğunu ve bu delillerin hasar görmeden muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Soruşturma Çağrısı

Dujarric, toplu mezarlara ilişkin uluslararası soruşturma yapılması çağrısında bulunduklarını ancak ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını belirtti. BM’nin bazı yasal birimlerinin soruşturma başlatma yetkisi bulunduğunu ifade eden Dujarric, şu ana kadar soruşturmanın başlamadığını dile getirdi.

Sahaya Ekip Gönderilmesi

Bir gazetecinin BM’nin sahaya ekip gönderip gönderemeyeceğini sorması üzerine Dujarric, “BM Genel Sekreteri’nin ekibinin böyle bir soruşturmaya dahil olma yetkisi olmadığını” açıkladı. Soruşturmayı yürütecek kişilerin Gazze’ye erişiminin olması gerektiğini belirten Dujarric, bu nedenle İsrail dahil birkaç ülkenin onayının gerektiğini hatırlattı.

İsrail’in Hasta Tahliyeleri

Dujarric, İsrail’in hasta tahliyelerine ilişkin de bilgi verdi. “İsrail, hasta tahliyelerinin sadece yüzde 54’üne onay verdi.” diyen Dujarric, çatışma nedeniyle yaralananlara öncelik verildiğini, kronik hastalığı olan kişilerin bekletildiğini ve bazı çocukların diyalize ihtiyaç duyarken tahliye izni alamayıp hayatını kaybettiğini aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.