DOLAR 32,5280 0.06%
EURO 34,9825 -0.15%
ALTIN 2.439,320,14
BITCOIN %
Mersin
27°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Al Jazeera’den dikkat çeken Türkiye haberi! ‘Su-57, Su-35, F-35 ve SİHA’lar…’
  • Haber444
  • Dünya
  • Al Jazeera’den dikkat çeken Türkiye haberi! ‘Su-57, Su-35, F-35 ve SİHA’lar…’

Al Jazeera’den dikkat çeken Türkiye haberi! ‘Su-57, Su-35, F-35 ve SİHA’lar…’

ABONE OL
11 Şubat 2022 11:06
Al Jazeera’den dikkat çeken Türkiye haberi! ‘Su-57, Su-35, F-35 ve SİHA’lar…’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü Katar merkezli televizyon Al Jazeera, “Hava üstünlüğü için silahlanma yarışı, Rusya ABD hegomanyasına meydan okuyor” başlığıyla, Akdeniz’deki bilek güreşini merkeze alan bir haber yayımladı.

Rusya’nın beş yıl önce Doğu Akdeniz’deki Suriye’de bir üsse kavuştuğunu belirten Al Jazeera, ABD tarafından terk edilmiş pazara giriş yaptığını ve geleneksel müttefiklerine silah sattığını yazdı.

Moskova’nın silah satışının getirdiği parayla jeopolitik etkisini geliştirdiğini aktaran televizyon, Rusya’nın son olarak Mısır’a Şubat ayında beş Su-35 jeti sattığını belirtti. Habere göre, Kahire yönetimi Washington’ın ilan ettiği yaptırımların ardından F-35 jetlerini satmayı reddetmesiyle Rusya’ya yöneldi ve 2 milyar dolar tutarında 24 adet Su-35 siparişi verdi.

TÜRKİYE VE RUSYA GÖRÜŞÜYOR 

Al Jazeera, ABD tarafından F-35 projesinden çıkarılan Türkiye’nin de benzer bir adım attığını, Rusya lideri Vladimir Putin’le beşinci nesil savaş uçağı Su-57 jetleri ve Su-35 savaş uçağı almak için görüştüğünü bildirdi.

2015-2019 arasında dünya genelindeki silah satışında yüzde 21’lik paya ulaşan Rusya’nın ABD’nin ardından ikinci sırada yer aldığını belirten Al Jazeera, Türkiye’ye ise özel bir bölüm ayırdı.

TÜRKİYE SİLAH SATIŞINDA BÖLGESEL OYUNCUYA DÖNÜŞTÜ 

“Türkiye yeni dostlar arıyor” ifadesini kullanan ünlü medya kuruluşu, Ankara’nın tıpkı Rusya gibi silah ihracatında bölgesel bir oyuncuya dönüştüğünü kaydetti.

Habere göre, Türk üretimi silahlı insansız hava araçları (SİHA) Bayraktar TB2’ler, 2020 yılındaki Libya savaşında ve son olarak da Dağlık Karabağ çarpışmasında durumu tersine çevirdi.

Doğu Akdeniz’de Türkiye önünde bocalayan Yunanistan’ın da 2020 yılında silahlanma yarışına girdiğini vurgulayan Al Jazeera, Fransa’nın Atina’ya altısı yeni 18 Rafale jeti sattığını hatırlattı.

“RUSYA, TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİN TÜM ENGELLERİ KALDIRACAK”

Yunanistan’ın Rafale jetlerinin yanı sıra elindeki F-16’ları Viper seviyesine çıkararak Türkiye’ye karşı üstünlük aradığını belirten ünlü yayın organı, Yunan Askeri Akademisi’nde görev yapan Kostos Grivas’ın görüşlerine yer verdi.

Silah sistemleri alanında çalışan Kostas Grivas, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de dengelerin değişeceğini, halihazırda yeni başlayan Soğuk Savaş’ta Ankara’nın Rus jeti alması halinde Batı ile köprüleri geri dönülemez şekilde atabileceğini ileri sürdü.

Doğu Akdeniz’deki kaynamanın yavaş yavaş sürdüğünü kaydeden Al Jazeera, Yunan Askeri Akademisi’nden bir başka profesör Aref Alobeid’e, Rusya’nın anahtar NATO müttefiki Türkiye’yi ikna edip edemeyeceğini sordu.

Orta Doğu jeostrateji uzmanı olan Prof. Alobeid, Rusya’nın en ileri düzeydeki jeti Su-57’yi Türkiye ile birlikte geliştirmeyi teklif ettiğini, Ankara ile askeri iş birliği söz konusu olduğunda tüm engelleri kaldıracağını savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.